Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Suplimente care stimuleaza memoria si concentrarea

Suplimente care stimuleaza memoria si concentrarea

Problemele cu memoria sau concentrarea pot aparea la orice varsta si in diferite feluri, caracterizandu-se prin dificultati de invatare, goluri de memorie, pierderea concentrarii si reducerea performantelor intelectuale. Aceste probleme pot sa fie legate si de o alimentatie nesanatoasa.

Deci fie ca ai uitat unde ti-ai pus cheile, fie ca uiti unele lucruri importante sau numele persoanelor din jur sau ca ai un examen cu o tona de informatii de memorat, daca vrei sa iti fortifici memoria sau sa te protejezi contra maladiilor neurodegenerative, suplimentele alimentare pot aduce doar rezultate pozitive.

Pentru a functiona asa cum trebuie, creierul are nevoie de suplimente bio, de mai multe elemente esentiale precum vitaminele, mineralele si aminoacizii.

Gingko Biloba. Este o planta cu numeroase virtuti. Dar, cele mai interesante sunt fara doar si poate, stimularea capacitatii de memorare, actiunea sa asupra fluidizarii sangelui la nivel cerebral, activitatea sa antioxidanta si stimularea afinitatii neurotransmitatorilor.

Omega 3. Un aport suficient de acizi grasi omega 3 este necesar pentru a favoriza procesarea informatiilor prin intermediul retelelor neuronale care formeaza memoria. Acizii grasi omega 3 nu sunt sintetizati de catre organism deci este nevoie sa se obtina din alimentatie. Din nefericire insa alimentatia noastra actuala nu prea continue omega 3, fiind astfel necesar sa apelezi si la produse organice niavis.

Vitaminele din grupa B. mai ales vitaminele B1/6/9/12, sunt reputate pentru a favoriza capacitatile cognitive si memoria. Sunt responsabile cu sinteza de acetilcolina, un neurotransmitator indispensabil in mecanismele memorizarii.

Un supliment alimentar pe baza de vitamina B poate sa fie deci o solutie interesanta atat pentru sanatate, dar mai ales pentru a stimula capacitatile de memorizare.

Magneziul. Este un mineral celebru pentru favorizarea relaxarii musculare, dar care poate ajuta si la memorie.

Poti apela si la curcuma, un super aliment la moda. Curcumina care este prezenta in curcuma este de un real ajutor pentru a ameliora memoria persoanelor care sufera de maladia Alzheimer. Iar compusii acestuia are un impact pozitiv asupra unui hormon care leaga neuronii intre ei.

Cafeina are un efect instant asupra memoriei. Cafeina din cafea poate reduce riscurile de a suferi un AVC, un declin cognitiv si ajuta sa memorezi foarte multe informatii intr-o perioada mai scurta de timp.

Vitamina D este si ea importanta. Un nivel scazut de vitamina D in organism poate duce la diminuarea performantelor cognitive si drept urmare si a memoriei.

Laptisorul de matca este o alta solutie foarte buna deoarece are numeroase beneficii pentru corp si este un supliment alimentar foarte bun si pentru memorie.

Ginsengul este un aliat de pret si el pentru memorie. Are efecte benefice pentru a alunga stresul si oboseala, pentru a stimula energia si pentru a ameliora calitatea somnului. Deci daca nu esti atat de stresat, memorarea se va imbunatati in mod considerabil.