Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Suferi de diabet? Atunci trebuie să încerci aceste tratamente și remedii naturiste

Diabetul este o afecțiune care va fi prezentă pe tot parcursul vieții, odată ce a apărut, dar pe care o poți ține sub control. Acesta afectează glicemia și nivelul de insulină din organism. Tratamentul include schimbarea stilului de viață și administrarea unor medicamente specifice, dar și găsirea unor terapii complementare, cum ar fi remedii și tratamente naturiste care te pot ajuta. 

În ceea ce privește cauza care poate determina apariția diabetului, trebuie să știi că organismul fie nu produce suficientă insulină, fie produce insulină pe care nu o folosește corespunzător.

Remediile și tratamentele naturiste nu vor vindeca diabetul și nu constituie un tratament independent, dar unele se pot combina cu medicamentația convențională pentru a oferi ameliorarea simptomelor și a reduce riscul de complicații. Astfel, echipa Puterea Plantelor este aici să-ți prezinte câteva plante sau condimente care te pot ajuta în această direcție.

Iată câteva idei de remedii naturiste pentru diabet:

 • Remedii naturiste pe bază de scorțișoară

Scorțișoara este un condiment parfumat și aromat care provine din scoarța unui copac. Este un ingredient popular, utilizat adesea în prepararea dulciurilor, produselor de patiserie și altor feluri de mâncare.

Are un gust care poate adăuga dulceață fără zahăr suplimentar. Este popular printre persoanele cu diabet de tip 2 nu numai din acest motiv, dar poate oferi și alte beneficii, printre care se află și îmbunătățirea:

 • lipidelor sau grăsimilor din sânge
 • tensiunii arteriale
 • mesei corporale
 • digestiei

Încearcă să introduci scorțișoara în mâncarea pe care o gătești sau în deserturile tale preferate și ține cont că poate fi adăugată chiar și în ceaiuri. Să ai în vedere, totuși, faptul că remediile naturiste pot produce efecte adverse atunci când interacționează cu alte medicamente în unele dintre cazuri. Astfel, asigură-te că iei legătura cu medicul indiferent de modificările pe care vrei să le faci în dieta sau stilul tău de viață!

 • Remedii naturiste pe bază de aloe vera

Aloe vera este o plantă obișnuită care poate fi utilizată în multe moduri diferite. Numeroși oameni sunt conștienți de beneficiile sale pentru îngrijirea pielii, dar planta de aloe vera poate avea și alte beneficii, inclusiv încetinirea progresului diabetului de tip 2.

Dacă te întrebi cum o poți consuma, iată două modalități:

 • adăugând pulpa de aloe într-o băutură sau într-un smoothie
 • luând suplimente de tip capsule care conțin aloe 
 • Remedii naturiste pe bază de ghimbir

Ghimbirul este o altă plantă pe care oamenii o folosesc de mii de ani în remediile naturiste și în tratamentele tradiționale. Oamenii folosesc adesea ghimbir pentru că ajută la tratarea problemelor digestive și inflamatorii. Ei mai folosesc, de asemenea,  tratamente și remedii naturiste pentru diabet care au la bază această rădăcină aromată, dar și alte plante care ajută în tratarea sau prevenirea acestei boli.

Iată câteva modalități de a consuma ghimbirul sau de a-l introduce în alimentația ta zilnică:

 • prin adăugarea de pudră de ghimbir sau de rădăcină de ghimbir proaspăt tăiată la mâncarea crudă (salate) sau gătită
 • adăugat în ceai
 • folosit ca supliment sub formă de capsulă
 • consumând băuturi care au în componența lor ghimbir (cum ar fi smoothie-uri)

Este destul de ușor să introduci în alimentația ta ceaiuri la care să adaugi scorțișoară, un suc natural din aloe vera sau să folosești rădăcina de ghimbir atunci când faci mâncare, nu-i așa? Ține cont de toate beneficiile pe care acestea le au asupra organismului și încearcă să menții o alimentație echilibrată, pentru a te putea bucura de o viață sănătoasă.

Sursa foto: shutterstock.com