Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Gel gingival – cui ii este recomandat si cum trebuie folosit?

Un gel gingival este recomandat, in general, impotriva retractiei gingiilor. Totusi, acesta poate fi folosit si la copii, in perioadele marcate de eruptie dentara. Desigur, acesta nu este un produs comun in Romania, in special din cauza faptului ca nu poate fi introdus intr-o rutina. Folosirea unui astfel de gel pentru o perioada indelungata de timp nu este recomandata.

Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste geluri contin, de regula, si clorhexidina. Aceasta are un efect benefic asupra cavitatii bucale pe termen scurt, dar pe termen lung poate duce la ingalbenirea dintilor si nu numai.

Iata cateva alte lucruri pe care ar trebui sa le stii despre un astfel de gel!

Cui ii este recomandata folosirea unui gel gingival?

Un asemenea gel este recomandat de catre medicul stomatolog in mai multe situatii, dupa cum urmeza:

  • In cazul inflamarii cavitatii bucale – aici, inflamarea este deseori produsa de gingivita, retractii gingivale, pungi gingivale, sangerari ale gingiilor sau anumite stari postchirurgicale;
  • Dupa operatii dentare – in general, operatiile de curatare si extractiile dentare prezinta nevoia ca, in perioada de recuperare, sa fie folosit un gel gingival. Acesta calmeaza zona operatiei si poate preveni complicatiile – precum si curiozitatea pacientului (il opreste pe acesta din a palpa locatia cu pricina);
  • Purtatorilor de aparate dentare si proteze detasabile – aceasta este singura situatie in care utilizarea unui astfel de gel va fi recomandata pe termen lung. Purtatorii de proteze detasabile trebuie sa isi protejeze gingiile in permanenta, pe cand cei de aparate dentare in perioada de dupa montarea acestora (perioada care poate fi, dupa cum probabil stii, destul de dureroasa si stresanta);
  • Copiilor cu eruptii dentare – acestea sunt destul de comune la copii, motiv pentru care exista geluri gingivale concepute special pentru acestia. Pe langa ameliorarea simptomelor de eruptie dentara, un gel gingival pentru copii este si usor anestezic, antibacterian si antiinflamator. Datorita faptului ca nu contine atat de multe elemente active precum un gel normal, un produs pentru copii poate fi folosit si de adultii suferinzi de secretie salivara.

Este recomandat ca, inainte de a folosi un astfel de gel, sa ceri recomandarea medicului tau dentist. Acesta te va indruma spre un produs care ti se potriveste.

Cum trebuie folosit un gel gingival?

Este posibil ca modul de utilizare si aplicare sa difere de la produs la produs. Totusi, in general, un astfel de gel se aplica direct pe zona afectata dupa relizarea igienei orale. Dupa aplicare, se evita consumul de mancaruri sau bauturi timp de cel putin 30 de minute.

Gelurile normale, destinate pentru afectiunile serioase sau dupa operatiile dentare, trebuie folosite de 4-5 ori pe zi, pana cand simptomele aferente dispar. Din nou, este necesara recomandarea medicului pentru un tratament corespunzator.

Cum alegi un gel gingival?

Un astfel de gel nu ar trebui sa fie prea dur cu gingiile tale. Tocmai de aceea, este recomandata folosirea unui produs cu extracte naturale, precum cele din magazinul online TIS Farmaceutic.

Acestea contin, in principal, extract de cerentel. Acesta are o actiune astringenta, anume contribuie la prevenirea sangerarilor gingivale dupa o operatie. Produsele TIS Farmaceutic contin si extract de inula si propolis, care pot proteja gingiile sensibile.