Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Cum alegi parchetul din lemn pentru încălzirea în pardoseală?

Sistemele de încălzire în pardoseală reprezintă o soluție eficientă de încălzire pentru locuințe și sunt foarte apreciate datorită beneficiilor pe care le oferă. Este o soluție ingenioasă și inovatoare indiferent dacă este vorba despre un apartament sau o casă deoarece are capacitatea de a încălzi locuința eficient, rapid și uniform. Peste aceste sisteme se montează parchet special, care să reziste la diferențe de temperatură.

Aspecte importante de care să ții cont când alegi parchetul pentru încălzire în pardoseală

Există o mulțime de mituri legate de compatibilitatea dintre sistemele de încălzire în pardoseală din lemn. Însă, lemnul este compatibil cu un astfel de sistem în totalitate și reprezintă combinația perfectă pentru orice tip de imobil. Cu toate acestea, pentru a beneficia de un efect cât mai bun, atunci când alegi un parchet potrivit pentru încălzire în pardoseală trebuie să ții cont de mai multe aspecte.

În primul rând, este important să ții cont de rezistență termică a tipului de parchet pe care îl alegi. Cu cât plăcile de parchet sunt mai groase cu atât rezistență termică va fi mai crescută. Un alt aspect important este stabilitatea dimensională care constă în cantitatea de umiditate. Parchetul poate să fie de mai multe feluri așadar, este important să alegi o pardoseală care poate să dicteze calitatea și confortul în locuința ta. De exemplu, parchetul din lemn exotic beneficiază de o stabilitate dimensională mai potrivită însă, stejarul și frasinul pot să fie o alegere la fel de inspirată.

Pentru ca pardoseala să fie potrivită pentru un sistem de încălzire în pardoseală, ea trebuie să aibă un transfer termic optim și o stabilitate dimensională bună, aflăm de la AlmaParchet.ro .

 

Ce tipuri de parchet sunt cele mai potrivite pentru a instala un astfel de sistem?

Parchetul stratificat este unul din tipurile de parchet care este compatibil cu un astfel de sistem dacă are grosimea potrivită. Parchetul stratificat vine la pachet cu avantaje precum rezistență foarte bună în timp, motiv pentru care multe persoane se orientează către această opțiune. Un model de parchet dublu stratificat este iarăși o opțiune care este indicată pentru instalarea unui astfel de sistem. Parchetul dublu stratificat beneficiază de un strat superior din lemn nobil și un strat inferior format din mai multe plăci încrucișate. Modelele de parchet din lemn dublu stratificat se comercializează finisat sau nefinisat, varianta din urmă asigurând flexibilitatea de a alege aspectul dorit.

În decursul anilor, parchetul dublu stratificat poate fi rașchetat, iar datorită modului în care sunt dispuse plăcile are puterea de a menține și de a asigura stabilitatea lemnului în timp. Parchetul dublu stratificat are un sistem de îmbinare nut și feder și  se montează prin lipire, contribuind la un transfer termic superior.

O altă soluție naturală și eco-friendly este reprezentat de parchetul triplustratificat. Un avantaj estetic al parchetului triplustratificat constă în faptul că este vândut în gata finisat într-o paletă spectaculoasă de culori.

Acest tip de pardoseală are conductivitate termică foarte bună. Are o stabilitate dimensională bună, iar sistemul de îmbinare click oferă inclusiv un aspect unitar al pardoselii. 

Atât pentru instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală cât și pentru montarea parchetului este recomandat să colaborezi cu o echipă de profesioniști care pot să pună în valoare calitățile tipului de pardoseală pe care ai ales-o. Alma Parchet recomandă pentru ambele tipuri de pardoseli montarea prin lipire pentru un transfer termic optim.

Acum că știi care sunt cele mai bune opțiuni nu îți mai rămâne altceva de făcut decât să iei în calcul aceste opțiuni, să le pui în balanță și să alegi ceea ce consideri că îți place mai mult. Suntem siguri că având aceste informații vei putea lua o decizie mult mai ușor și vei ști ce trebuie să cauți.