Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Automatizari industriale sau dezvoltarea cu pasi repezi a unei afaceri!

Atunci cand vine vorba de automatizari industriale, multi se gandesc la necesitatea mai multor angajati experti si la taieri de personal, dupa cum s-ar spune, in randul angajatilor fara experienta sau cu o anumita specializare. Totusi, automatizarea unei afaceri implica mult mai multe lucruri.

Administratorii afacerilor rareori se gandesc la modul in care afacerea se va dezvolta dupa implementarea automatizarilor. Dupa cum a fost mentionat, majoritatea au in minte doar costurile mai ridicate care vor trebui gestionate. Iata de ce aceste costuri nu sunt o problema pentru o afacere automatizata – partial sau complet!

Se va observa cresterea semnificativa a nivelului de productie

Implementarea de automatizari industriale nu doar imbunatateste modul in care un echipament sau o anumita parte a unui lant de productie functioneaza. Daca acestea sunt implementate corespunzator, ele pot mari de pana la 3, chiar 5 ori nivelul de productie al unei fabrici, in cel mai bun caz.

Chiar si marirea nivelului de doar 2 ori fata de cel initial poate ajuta la amortizarea investitiei in automatizari in foarte putin timp. Desigur, este clar ca un nivel de productie crescut obtinut fara a achizitiona noi utilaje sau angaja noi oameni este benefica pentru dezvoltarea afacerii.

Se va observa imbunatatirea mediului de lucru pentru angajati

La cat de mult stres te expui atunci cand operezi un echipament complet manual? Ei bine, rar ai timp de repaus, deci nici nu poti observa faptul ca esti stresat. In schimb, o serie de automatizari industriale iti permit sa te relaxezi. Totusi, asta nu inseamna ca vei fi mai putin atent sau ca nu vei mai lucra deloc.

Automatizarile industriale schimba sarcinile unui angajat. Acesta va trebui sa se asigure ca un utilaj automatizat respecta procedurile si ordinea acestora – exact asa cum le-ar fi realizat angajatul. Astfel, este necesara experienta in domeniu chiar si pentru a observa si verifica echipamentul.

Se va observa posibilitatea de a imbunatati calitatea produselor

Automatizarea inseamna, printre altele, accesul la control semnificativ asupra calitatii produselor. Un angajat garanteaza calitatea prin urmarea anumitor proceduri si reguli – care rareori pot fi urmate in totalitate sau cu strictete. In schimb, un echipament care a beneficiat de automatizari industriale poate urma procedurile stabilite cu cea mai mare strictete, garantand astfel poate chiar calitatea absoluta a unui produs.

Acesta este unul dintre principalele avantaje ale automatizarilor. Intr-un fel, automatizarile high-end pot fi comparate cu realizarea de produse handmade de catre veterani in aceasta industrie – calitate superioara.

Se va observa o scadere in numarul erorilor si greselilor

Nimeni nu spune ca munca unui om este lipsita de erori. Acelasi lucru se aplica si in cazul unor automatizari industriale. Nu poti scapa de erori, mai ales intr-un lant de productie al unei fabrici. In schimb, numarul acestora poate fi scazut drastic cu ajutorul automatizarilor.

Apoi, un numar scazut de erori si greseli inseamna totodata si un nivel crescut de productie, dar si costuri de productie mai scazute.

Daca ai decis ca si afacerea ta are nevoie de astfel de automatizari, poti apela oricand la Electrotehnics. Expertii acestei firme iti vor analiza afacerea si iti vor spune care sunt cele mai bune automatizari pentru aceasta si care sunt locatiile sau utilajele care vor beneficia de pe urma lor, printre altele!