Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

AI UN COPIL SUPER ENERGIC? Află cum poate să-și consume doar el energia într-un mod sănătos!

Copii sunt energici din fire și de multe ori acesta este un semn de sănătate. Foarte puțini dintre părinți se îngrijorează dacă cel mic nu stă niciun moment. Însă, sunt situații în care energia ta nu este la nivelul lui, mai ales după o zi de muncă, atunci când vii acasă, deschizi ușa și vezi un zâmbet larg care abia așteaptă să vă jucați. 

Pentru astfel de momente, este bine să te pregătești din timp și să cunoști câteva strategii de consumarea a energiei celui mic, fără un efort considerabil din partea ta.

Strategii pentru consumul de energie

Pentru început, este bine să faci diferența dintre un copil energic și unul hiperactiv. ADHD este o tulburare de comportament caracteristică micuților extrem de activi, ce nu își pot focaliza atenția pe un obiect sau pe o acțiune mult timp. 

Iată câteva indicii care te ajută să îți dai seama dacă copilul tău are o energie ridicată, dar care îi poate afecta totuși și alte aptitudini:

–          copilul trebuie să atingă totul în jurul lui;

–          discută non-stop sau pune multe întrebări pe zi;

–          îi este greu când trebuie să stea liniștit o vreme;

–          te simți uneori frustrat de toată energia pe care o are copilul tău.

Potrivit Universității Yale, copiii cu ADHD au dificultăți în controlarea nivelului lor de activitate. Acest lucru influențează controlul impulsurilor și luarea deciziilor.

Pe de altă parte, nu orice copil cu multă energie are ADHD, acest diagnostic fiind pus doar de către un specialist psihiatru. În plus, există multe modalități de a sprijini prichindeii cu energie ridicată atunci când părinții folosesc o abordare pozitivă a disciplinei. Deci, cum să gestionezi comportamentele excesive, exuberante, enervante într-un mod pozitiv? Iată câteva metode:

Loc de joacă

Copiii au nevoie de spațiu, unde pot fi liberi să exploreze și să se deplaseze. Dacă micuțul este închis toată ziua în casă, nivelul lui de energie va fi la cote maxime seara, când vei ajunge acasă. Dacă locuiești la curte, poți amenaja un mini loc de joacă cu un traseu de cățărat. Poți lua, de asemenea, un tobogan pentru copilul tău sau o trambulină, ce va consuma din plin energia celui mic.

Sport

Dacă nu ești fericitul posesor al unei case la curte, ce ar permite puțin mai mult spațiu de mișcare, poți găsi cursuri de dans, karate, înot sau orice sport preferă cel mic, pe care acesta să le frecventeze în fiecare zi după școală sau grădiniță. Consumul de energie va fi considerabil. Asigură-te că găsești un antrenor sau un profesor atent, amabil și plin de răbdare pentru copiii cu energie ridicată.

Plimbări cu bicicleta

Ce poate fi mai relaxant și sănătos după o zi plină de stat la birou decât să dezmorțești picioarele pe o bicicletă în parc? În plus, cel mic se va bucura teribil de timpul petrecut împreună, iar mișcarea îl va ajuta să consume destul de multă energie.

În concluzie, nu este ușor când temperamentul unui copil implică un nivel de energie ridicat, mai ales dacă părintele tinde să fie la polul opus. Totuși, iubirea dintre voi e mare și cu siguranță vei găsi cele mai bune metode de a consuma într-un mod sănătos energia celui mic!

Sursa foto: shutterstock.com