Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

5 Trucuri utile pentru femei pentru a scăpa de pielea iritată după epilat!

Vara este anotimpul iubit de toate femeile, mai puțin când vine vorba de… ai ghicit, epilarea corpului! Deși rochiile și fustele scurte ne permit să ne afișăm frumusețea picioarelor și a mâinilor, aceasta trebuie întreținută cu atenție! Nu există nimic mai trist decât o pereche de picioare perfect tonifiate, dar înroșite sau o axilă iritată de lama de ras ori epilarea cu ceară.

Fie că te epilezi singură acasă cu lama sau epilatorul, fie că mergi la un salon de cosmetică pentru epilarea cu ceară, cu siguranță ți se întâmplă frecvent, mai ales vara, să ai pielea iritată după această activitate. Este foarte important să tratezi această problemă, pentru a nu ajunge la foliculită, o afecțiune care se poate manifesta prin senzație de mâncărime, pustule albe și usturime și care poate fi determinată de fricțiunea cu haine, lama de ras sau epilatul cu ceară. 

Iată 5 trucuri utile pentru a preveni acest lucru:

  1.  Exfoliază pielea înainte

Probabil ai mai auzit acest lucru și poate că nu ai timp mereu să aplici un exfoliant la duș înainte de a te epila, mai ales dacă te razi la fiecare 2 zile cu lama. Exfolierea pielii funcționează în special în astfel de cazuri, ajutând la ridicarea la suprafață a firelor minuscule de păr, așa că nu e cazul să omiți acest pas. 

Încearcă să îți pregătești în avans un exfoliant natural pe bază de mălai, cafea sau tărâțe, pe care să-l aplici rapid, sau cumpără un gel de duș cu această proprietate, dedicat special acestui proces. 

  1. Curăță aparatul de epilat sau lama de ras 

Un alt aspect deloc de neglijat este ca aparatul de epilat să fie curat și lamele de ras să nu aibă reziduuri, pentru a preveni o posibilă infectare în cazul în care te tai din greșeală. Dacă mergi la salon, roagă cosmeticiana să fie atentă la igiena ustensilelor cu care aplică ceara. 

  1. Folosește un ulei de duș după și între epilări

Dacă folosești lama de ras, probabil ai testat deja eficiența săpunului în comparație cu spuma destinată rasului și gelul de duș clasic. 

Indicat este să folosești uleiuri de duș după ce te-ai ras, datorită conținutului lor ridicat de uleiuri naturale, care vor hrăni pielea și vor închide porii mai rapid, prevenind uscarea acesteia. 

  1. Aplică o cremă regeneratoare

În mod ideal, ai putea aplica un produs pe bază de arbore de ceai, cu puternice proprietăți antibacteriene, sau chiar gel proaspăt de aloe vera, cunoscut pentru puterea sa regeneratoare în cazul oricăror leziuni cutanate sau răni. Dacă, totuși, nu ai aceste produse, aplică o cremă regeneratoare, fără parfum puternic sau factor SPF pentru corp, pentru a nu te ustura pielea. 

  1. Nu face duș cu apă fierbinte după epilat

Imediat ce te-ai epilat sub duș, alege o temperatură mai scăzută pentru apa de clătire și evită pentru mai multe ore să te dușezi cu una fierbinte, chiar dacă ți-ai îndepărtat părul la salon, cu ceară, deoarece pielea se poate irita. Apa caldă influențează fluxul de sânge și poate face vascularizația mai puternică.

Acestea sunt doar câteva dintre metodele care pot ajuta la reducerea inflamației pielii post-epilare, însă mai există și alte trucuri pentru a calma o piele iritată. Totuși, acestea pot fi cele mai eficiente, așa că încearcă-le pentru a avea grijă de tine.

Sursa foto: shutterstock.com