Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

3 soluții perfecte pentru a avea un somn liniștit în fiecare seară

Sursă: Unsplash.com

Asigurarea unui somn liniștit, profund și relaxant depinde de punerea în ordine a unui număr foarte mare de variabile. Uneori, poate pur și simplu să fie vorba de o sursă de lumină care interferează cu somnul, scăzându-i calitatea. Alteori, de temperatura din cameră. Cel mai adesea, în schimb, este vorba despre stresul care acționează incognito, chiar și în momente în care crezi, de fapt, că ești relaxat.

Descoperă 3 soluții perfecte pentru a avea un somn liniștit în fiecare seară!

1.      Suplimente naturale

Dacă te confrunți cu insomnii, adormi foarte greu sau te trezești deseori pe parcursul nopții, există câteva remedii naturiste pe care le poți încerca. Spre exemplu, suplimentele cu melatonina sunt foarte benefice și te pot scăpa de problemele pe care le întâmpini când vine vorba de somn și te pot liniști in cazul in care suferi de depresie. Ceaiul de mușețel ajută, de asemenea, la calmare și inducerea somnolenței.

Melatonina este hormonul somnului, secretat de glanda pineală, și joacă un rol esențial în menținerea ritmului circadian (alternanța zi-noapte). Totuși, pe măsură ce creștem, glanda pineală scade în dimensiuni, iar secreția acestui hormon este mult diminuată. Așadar, adulților le este mult mai greu să adoarmă, spre deosebire de nou-născuți sau copii.

2.      Creează-ți un mediu confortabil

Dormitorul ar trebui să fie un mediu relaxant, confortabil, în care stimulii zgomotoși și vizuali să fie reduși la minimum. De asemenea, curățenia trebuie menținută în permanență, și nu doar la nivel macroscopic. Acei acarieni de praf pe care nu îi vezi pot foarte mult să-ți disturbe somnul și să te țină treaz pe parcursul întregii nopți.

Curăță lenjeria de pat cel puțin o dată pe săptămână. De asemenea, șterge praful din cameră și aerisește zilnic. Lasă telefonul deoparte cu cel puțin o oră înainte de a te băga în pat. În schimb, citește ceva și relaxează-ți mintea, deoarece astfel îți va fi mult mai ușor să adormi și să te bucuri de un somn profund, fără întreruperi.

3.      Mănâncă sănătos și fă activitate fizică

Sportul nu doar că te ajută să-ți gestionezi și manageriezi stresul, dar te ajută și să adopți un stil de viață mai sănătos. De asemenea, consumându-ți energia în exces și canalizând-o în această activitate practică și benefică, vei resimți oboseala și starea de somn te va cuprinde mult mai repede.

Este foarte important să nu mănânci abundent și mult cu cel puțin două ore înainte de a te băga în pat. Organismul tău va fi nevoit să investească energie suplimentară pentru a digera mâncarea, ceea ce poate interfera cu secreția melatoninei. Astfel, nu doar că s-ar putea să resimți dureri de-a lungul nopții, dar cu siguranță îți va fi mult mai greu să adormi.

Un somn liniștit nu este atât de greu de obținut, mai ales dacă oferi atenție variabilelor care definesc calitatea acestuia. Este foarte important să îți menții dormitorul curat, să-ți înveți cum să-ți gestionezi stresul și, de asemenea, să menții o temperatură constantă în cameră. Poți încerca, de asemenea, exerciții de respirație și alte tehnici pentru a-ți relaxa corpul și mintea.