Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Elena Chiriac, reziliența psihologică și muntele – PODCAST BP

Elena Chiriac vorbește în PODCASTUL Business Philosophy despre pasiunea ei, muntele, informează sportm.ro.

Ea dezbate alături de tatăl ei, Romeo Chiriac, tema rezilienței psihologice. Și cum a ajutat-o reziliența psihologică, pe care a căpătat-o în drumețiile montane.

Mai ales în obținerea succesului ei la reality-show-urior Ferma Vedetelor și Survivor. Exemplul de reziliență psihologică dovedit de Elena în reality-show-uri este sugestiv în acest sens. Reziliența psihologică se referă la capacitatea de a trece peste momentele grele din viață, suferințe, accidente sau alte situații dificile.

Este vorba de un anumit tip de tărie psihică, ce te ajută să depășești emoțiile asociate cu situațiile dificile prin care treci. Reziliența psihologică nu înseamnă să nu trăiești momentele grele, ci să găsești soluția ca să te adaptezi lor. Ori în reality-show-uri, inevitabil, ai de a face cu o paletă întreagă de emoții generate de diverse situații.

Precum privarea de alimente, nesomn sau stări generate de ceilalți concurenți prin tehnici de persuasiune, intimidare, duplicitate, ipocrizie, minciună, agresivitate, promiscuitate, buylling, presiune continuă, factorul vârsta, etc. Pe Elena Chiriac a ajutat-o să își dezvolte mult reziliența psihologică tocmai una din pasiunile ei, drumețiile montane.

Muntele este un învățător care îți poate preda o sumedenie de lecții ce îți vor fi de folos în viață. “A fost o adevărată aventură când am aterizat pe vârful Negoiu. Pentru că eram venită după un maraton de Mykonos, unde m-am distrat, n-am dormit nopțile prea bine
Dacă nu era ziua ta, aș fi încercat să amân ascensiunea pe Negoiu. Mi-am învățat lecția de a nu urca pe munte după o săptămână de petreceri. Pentru că eu nu petrec mereu, dar și când o fac, petrec. Dar asta arată că orice e posibil, orice fel de piedici întâlnești sau îți pui singur”.

Elena spune în podcast că a ajuns să urce din proprie inițiativă pe munte și că promovează frumusețile României. “Am ajuns în punctul în care să mă duc din proprie inițiativă pe munte, să mă conectez cu natura. Să fac un efort fizic foarte frumos și plăcut. E ceva special să urci pe un munte. e țara noastră, avem o țară fumoasă. Sunt mulți români care nu știu asta. Eu am încercat să promovez asta pe rețelele mele de socializare”.

Se asemenea, ea a destăinuit cum s-a vindecat după experiența Survivor de obsesia de a salva toate animalele. Amintind despre un episod trist când era să-i cadă un pui de vulpe în cap într-un defileu pe Valea lui Stan.

Călătoria pe munte, pe lângă că îți dezvoltă o sumedenie de abilități fizice, te face mai puternic interior. Emoțiile puternice îți accelerează învățarea. Ori muntele te invită să trăiești puternic emoțiile.

Un exemplu este acela când a căzut într-o prăpastie la Chilia Părintelui Arsenie Boca. Sau accidentul mortal al unui pui de vulpe la care a asistat pe Valea lui Stan. Pui de vulpe care era aproape să-i cadă în cap. Și te învață să îți trăiești și să îți înfrunți temerile sau piedicile, exemplu – ascensiunea de pe Vârful Negoiu.

Pentru a urca pe munte ai nevoie de tărie psihică pentru a trece prin diferite experiențe ce nu le poți controla. Sunt momente în timpul călătoriei când ai senzația că nu vei mai ajunge în vârf, că nu mai poți urca și că nu poți depăși obstacolele. Ca și în viață.

Dar încercând să treci peste acel obstacol, descoperi că nu a fost greu și că era doar în mintea ta. În proiecțiile tale despre acel obstacol. Și descoperi că poți controla doar atitudinea ta în raport cu ceea ce ți se întâmplă. Muntele este un învățător care îți poate preda o sumedenie de lecții ce îți vor fi de folos în viață.

Podcastul Business Philosophy este realizat de Clubul Media Business cu sprijinul Aqua Carpatica și bug52.ro.