Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Vrei să îți construiești un acoperiș din țiglă metalică pentru casă? ARGUMENTE PRO și CONTRA

Atunci când îți construiești o casă, unul dintre elementele căruia trebuie să-i acorzi o atenție sporită este acoperișul. Când vine vorba să alegi materialul din care urmează să fie fabricat acesta, s-ar putea să ai nevoie de mai mult timp de gândire, deoarece, la acest capitol, părerile sunt împărțite.

Cu siguranță, pe lângă faptul că vrei ca acoperișul să arate impecabil, din punct de vedere estetic, rezistența și siguranța sunt cele mai importante aspecte pe care acesta trebuie să le îndeplinească.

Unul dintre materialele cele mai folosite pentru realizarea acoperișurilor este tabla, care are forme diverse: prefălțuită, de tip țiglă metalică și cutată.

În altă ordine de idei, la ora actuală, acoperișul din tablă reprezintă opțiunea preferată, atât în cazul construcțiilor noi, cât și în cazul celor vechi, care au nevoie de reabilitare.

Materialul folosit pentru realizarea țiglei metalice poate fi conceput din numeroase metale. Printre acestea, se regăsesc: oțelul galvanizat, cuprul, aluminiul. În cazul în care trebuie să-ți alegi acoperișul și încă ai mari dubii în ceea ce privește țigla metalică, în continuare îți vor fi prezentate avantajele și dezavantajele acesteia.

Care sunt argumentele pro care să te determine să alegi țigla metalică?

  • Avantajul major pe care îl are țigla metalică se referă la faptul că acoperișul are o greutate redusă;
  • Datorită faptului că elementul principal pe care îl are la bază acoperișul este metalul, acesta trece testul timpului și prezintă o rezistență sporită la intemperii;
  • În ceea ce privește întreținerea acoperișului, acest proces nu implică costuri suplimentare. În plus, comparativ cu țigla ceramică, cea metalică nu dezvoltă mucegai și mușchi;
  • Un alt plus al acoperișului din țiglă metalică îl constituie faptul că acesta are mai puține îmbinări. Acest lucru înseamnă că nu mai există riscul ca apa să se infiltreze. Datorită acestui avantaj, în cazul unei renovări, noul acoperiș poate fi montat peste cel deja existent, ca strat suplimentar;
  • În cazul acestui tip de acoperiș, specialiștii în domeniu susțin că acesta se păstrează ”ca nou”, circa 20-30 de ani;
  • La capitolul design și estetică, țigla metalică prezintă o gamă variată de culori, întrunește raportul calitate-preț, iar montarea se face rapid și ușor.

Există și argumente contra?

  • Un aspect important care te poate face să stai pe gânduri în ceea ce privește țigla metalică pentru acoperișul casei tale este legat de faptul că aceasta nu oferă o termorezistență sporită. Din cauza acestui fapt, în perioada caniculară, acoperișul atinge temperaturi cu mult peste limita permisă. Acestea pot ajunge până la 800 de grade. În plus, pe timp de iarnă, acesta nu asigură protecție împotriva frigului, deci este nevoie de izolații suplimentare.
  • Nici la capitolul protecție fonică, țigla metalică nu excelează. Deci, și în acest caz este nevoie de izolații suplimentare, dacă îți dorești să te bucuri de acest confort;
  • Țigla metalică prezintă o ventilație scăzută. Acest lucru favorizează condensul sub ea. Odată cu instalarea acestuia, este redusă rezistența acoperișului, iar deteriorarea se produce mult mai rapid.

Așadar, acoperișul din țiglă metalică are atât avantaje, cât și dezavantaje. Atunci când trebuie să optezi pentru acoperișul casei tale este recomandat să pui în balanță toate aspectele și să faci o alegere avantajoasă pe termen lung.

Sursă foto:  shutterstock.com