Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

TOP 4 sfaturi pentru a-ți pregăti mașina pentru traficul dintr-un oraș aglomerat

Cu toții ne dorim ca mașinile noastre să funcționeze în parametri optimi, având în vedere cât de dependenți suntem de ele. Fie că locuiești într-un oraș cu trafic abundent, fie că frecventezi periodic rute cu trafic intens, trebuie să ții cont de anumite aspecte în ceea ce privește buna funcționare a autovehiculului tău, atât pentru a-ți proteja mașina, care îți este indispensabilă, cât și pe tine de situații neplăcute. 

Iată cum îți poți proteja mașina de situații neplăcute 

  1. Schimbă-ți uleiul mai des – reviziile periodice sunt importante pentru buna funcționare a autoturismului tău, în orice condiții. Însă, cu cât condițiile de condus sunt mai intense și agresive, cu atât este recomandat să efectuezi această revizie mai des. Schimbul de ulei și filtre poate fi realizat atât periodic ( o dată pe an), cât și în funcție de km parcurși (de exemplu la fiecare 15.000 km parcurși). Uleiul reprezintă cel mai important consumabil pentru funcționarea optimă a autoturismului. Distanțele scurte, cu multe opriri, cauzează depuneri nocive atât pentru motorul mașinii, cât și pentru piesele acestuia. De asemenea, în astfel de situații, motorul nu are timp suficient să se încălzească. Un motor rece îngreunează curgerea uleiului și lubrifierea eficientă a pieselor acestuia. În manualul autoturismului vei găsi perioada recomandată de producător, de schimbat uleiul și filtrele, însă, dacă nu sunt specificate situațiile speciale, precum traficul intens, încearcă să reduci această perioadă pe jumătate. 
  2. Practică condusul defensiv – cu toții știm că școala de șoferi ne învață regulile de circulație și legile de care trebuie să ținem cont. Însă, odată cu dezvoltarea experienței de condus, uităm unele reguli și ne bazăm pe instinct. Conducerea agresivă te expune atât pe tine, cât și alți pasageri ai mașinii și participanți la trafic, la un risc crescut de accidente. Studiile ne arată că cei care conduc defensiv ajung, în mare parte, la destinație, în același timp cu cei care conduc mai agresiv. Diferența? Șoferii agresivi ajung la destinație mai stresați. Câteva sfaturi pentru a conduce defensiv: setează-ți ruta înainte de a porni la drum și folosește telefonul strict pentru navigație, păstrează o viteză constantă pe cât este posibil, nu răspunde reacțiilor agresive ale celorlalți șoferi, folosește întotdeauna semnalele luminoase când intenționezi să schimbi direcția de mers.
  3. Verifică mereu valabilitatea asigurării RCA – în mod evident, asigurarea RCA este obligatorie pentru toți șoferii. Sunt prea dese situațiile când șoferii implicați într-un accident au asigurările expirate, achiziționate de la o companie aflată în insolvență sau de la o companie care are o reputație în piață ca fiind rău platnică. Într-un oraș aglomerat, accidentele fără victime sunt din ce în ce mai des întâlnite. Deși ești mulțumit că nimeni nu a pățit nimic, o daună materială nu este niciodată plăcută. Nimeni nu își dorește să fie implicat într-un accident, însă de aceea, cel mai sigur este să închei un contract cu o firmă cu o reputație bună în piață. Dacă nu vrei prea multe bătăi de cap, caută asigurare auto aici, pe site-ul celor de la Asiguraricontactless.ro. Găsești de asemenea, constatare amiabilă aici, pe care este recomandat să o ai în torpedou pentru a nu fi nevoie să implici poliția în cazul unui accident minor. 
  4. Menține anvelopele în normele recomandate – atunci când circuli într-o zonă aglomerată, ultimul lucru de care ai nevoie este o pană. Astfel, asigură-te că îți cumperi cauciucuri cu DOT mai recent. DOT-ul este parametrul prin care vei putea vedea anul și luna fabricației anvelopelor. Cu cât DOT-ul arată un an de fabricație mai vechi, cu atât materialele anvelopelor își pierd din proprietăți. 

          Poate fi frustrant să fi nevoit să circuli într-un oraș aglomerat, atât din punct de vedere al timpului pierdut, cât și al uzurii care se răsfrânge asupra mașinii. Sperăm că aceste 4 sfaturi te vor ajuta să îți menții mașina în cea mai bună stare de funcționare. 

Sursa foto: Pexels.com