Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

TOP 3 mituri despre purtarea sutienului de la vârsta de 16 ani

Fetele din ziua de azi se dezvoltă mult mai rapid în comparație cu cele din generațiile trecute, iar la tinerele de până în 18 ani acest aspect este mult mai evident. Ele sunt tentate să poarte lenjerie intimă, precum sutiene și bustiere încă din liceu, iar unele chiar mai devreme.

Este acest lucru benefic pentru sănătatea și dezvoltarea lor? Faci parte din această categorie de vârstă și încă nu te-ai decis ce și cum sa porți? Află mai jos care sunt cele mai cunoscute mituri legate de acest obiect de lenjerie intimă!

Cele mai mari mituri despre purtarea sutienului de la vârste fragede

1.    Oprește creșterea sânilor

Ei bine, da! Acesta este cel mai mare și cunoscut mit legat de purtarea sutienului, și anume că sânii tăi vor înceta să crească dacă îi ,,încorsetezi’’. Însă, nu este adevărat deoarece el nu face altceva decât să îți ofere suportul necesar și susținerea sânilor, mai ales dacă ești destul de dezvoltată din acest punct de vedere.

Un alt exemplu care contrazice acest mit este că în ultimii ani din ce în ce mai multe fete cu vârsta de până în 16 ani au sânii destul de mari, ceea ce le cauzează dureri de spate și cărora chiar le este recomandata purtarea unei bustiere.

2.  Cauzează lăsarea sânilor

Un alt mit des întâlnit printre bătrâni de data aceasta, este că sutienul purtat la vârste fragede cauzează lăsarea sânilor mult mai repede. Având în vedere că rolul său este, de fapt, de a oferi susținere, poți răsufla ușurată. Aceasta este doar o vorbă care nu are niciun fundament științific în spate.

De asemenea, sutienul este unul dintre cele mai vechi obiecte vestimentare, el datând din secolul 14 înaintea lui Hristos. Așa că, dacă era sigur de purtat atunci, acum lucrurile au evoluat atât de mult încât sunt mult mai utile, mai frumoase și oferă mult mai mult suport!

3.   Există sutiene speciale pentru tinere

Un alt mit legat de purtarea sutienului spune că tinerele trebuie să poarte doar anumite tipuri de lenjerie intimă, ceea ce nu este adevărat. Atunci când faci o alegere de acest fel, ar trebui să ții cont și de alte aspecte în afara vârstei, printre care:

  • să aibă mărimea potrivită, iar ghidurile te pot ajuta în acest sens;
  • să te simți confortabil în el;
  • să fie făcut din material de calitate.

Dacă primești un cadou de acest gen găsit într-un sex shop online și ți se potrivește, îl poți purta fără probleme, deoarece nu îți va afecta în niciun fel integritatea fizică.

Găsirea modelului de sutien perfect este o provocare până și pentru cea mai experimentată femeie, iar ca tânără îți va fi și mai greu să te hotărăști. De aici și până la a renunța complet la purtarea unui astfel de articol din cauza unor vorbe nefondate. Cel mai bine este să faci diferența dintre mit și realitate și să alegi articole de lenjerie intimă în care să te simți confortabil.

Sursa foto: pixabay.com