Interviu cu multiplul campion naţional la tenis de câmp ȋn scaun rulant, Ciprian Anton, premiant al Galei Trofeelor Alexandrion: «M-am simţit onorat să fiu pe aceeaşi scenă cu nume mari ale sportului. Participarea la astfel de evenimente ȋmi dă puterea să lupt mai departe şi să imi doresc să fac mai mult»
Fundaţia Alexandrion le aduce iubitorilor sportului, ȋn fiecare săptămână, interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc. Cei mai buni sportivi urcă în fiecare an pe scena Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală din România, care răsplăteşte campionii sportului şi se bucură de aplauzele şi recunoaşterea celor pe care ȋi reprezintă cu succes ȋn ȋntreaga lume. Ne îndreptăm acum, din nou, atenţia către cei care au primit distincțiile Fundației Alexandrion în seara celei mai recente gale, desfăşurată pe 5 februarie ȋn Bucureşti, care a adus împreună lumea performanţei sportive româneşti. Ne-am dorit să aflăm cum îşi amintesc acel moment, ce fac în prezent şi cum văd viitorul.
Pentru Ciprian Anton, multimplu campion naţional la tenis de câmp în scaun rulant, la simplu şi la dublu, tenisul nu este doar sportul care l-a ajutat să devina cunoscut prin performanţe remarcabile, ci și biletul său ȋnapoi către independența. În urma cu 17 ani, când avea doar 23 de ani, viața lui Ciprian a luat o traiectorie complet diferita, după ce a suferit un accident soldat cu lezarea gravă a coloanei vertebrale, care l-a imoblizat în scaunul rulant. Ciprian nu s-a lasat descurajat și învins de aceasta situaţie și a căutat, până a găsit, o modalitate prin care să își recapate independența fată de cei din jur și să continue să se bucure de viață. La patru ani de la accident, în 2007, sportivul a descoperit că poate juca tenis din scaunul rulant și că îi place foarte mult, așa că a continuat să se antreneze. Eforturile sale au dat roade și de atunci până acum Ciprian Anton a castigat numeroase competiții naționale, a devenit primul antrenor de tenis de câmp în scaun rulant, căpitanul echipei masculine și vicepreședintele Comitetului Paralimpic Român, iar anul viitor va participa la Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo în calitate de ambasador al sportului paralimpic. Mai mult decât atât, în viața personală, Ciprian călătorește singur, conduce autoturismul și face majoritatea activităților pe care le făcea înainte de accident.
Ciprian este cu siguranță un exemplu de forță interioara, ambiție și determinare, nu doar pentru alti sportivi, ci pentru noi toți; o sursă de inspirație pentru toți cei care trec prin situații similare cu situația sa și care caută o cale spre o viață normală. Pentru rezultatele remarcabile obținute și pentru toate aceste calități, Fundația Alexandrion l-a premiat în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion.
«Nu de puține ori m-am uitat la pozele pe care le-am făcut în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion și zâmbesc larg atunci când văd poza mea pe acel panou cu campionii României, cu cei care au făcut parte din echipele de aur, atât la fotbal cât și la alte sporturi. Mă simt onorat să fiu pe același podium cu dl. Duckadam, cu Marian Drăgulescu sau chiar lângă Simona Halep. Pe noi ne încarcă foarte mult aceste evenimente. (…) Mă hrănesc cu aprecieri și cu participarea la astfel de evenimente și este un lucru care îmi da putere să merg mai departe și să îmi doresc mai mult, întotdeauna. Nu cred că sportivii au limite» a spus Ciprian Anton în cadrul unui interviu online acordat Fundației Alexandrion.
Tenismanul a vorbit în interviu și despre provocările cu care se confruntă sportivii paralimpici, care este implicarea sa în Comitetul Paralimpic Român și cum s-a antrenat în perioada de izolare.
Urmăriţi aici interviul integral :
Despre Fundația Alexandrion
Fundația Alexandrion a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti și Dinamo Bucuresti). Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent. Fundația susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând, Fundația Alexandrion a sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.
Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020.
Compania Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii 5 ani, Fundaţia Alexandrion a dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi a oferit peste 100.000 de mingi de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport, ȋn perioada menţionată.