Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Instalatii frigorifice industriale – cum sunt acestea diferite fata de cele personale?

Este de la sine inteles ca un sistem de instalatii frigorifice industriale este foarte diferitit de o instalatie personala – de exemplu, frigiderul tau. Acesta din urma nu poate fi comparat cu 5-10 vitrine frigorifice care nu numai ca functioneaza in acelasi timp, dar fac acest lucru si in permanenta in timp ce pot fi si descoperite. Dupa cum stii, daca tii usa frigiderului deschisa pentru prea mult timp, pot aparea daune la nivelul acestuia – iar acest lucru nu se intampla la instalatiile de tip industrial.

Asadar, in cele ce urmeaza vei afla care sunt cateva dintre diferentele dintre instalatiile industriale si cele personale.

Diferente privind agentul de racire

Traditionalul freon nu prea mai este introdus in niciun tip de instalatie frigorifica, in special din cauza faptului ca poate fi daunator pentru mediul inconjurator. In schimb, noile instalatii frigorifice industriale folosesc amoniac, R134, R134a, precum si o serie de alti agenti de refrigerare care contin hidrocarburi, fluorocarburi si dioxid de carbon.

Desigur, echipamentele destinate uzului casnic folosesc de regula variantele R134 si R1345, in timp ce utilajele de tip industrial prezinta o varietate mai larga de agenti de racire. Acestea din urma au nevoie de agenti de racire mult mai eficienti, atat din punct de vedere al modului in care racesc, cat si al pretului.

Diferente privind condensatorul

Dupa cum probabil stii, condensatorul prezinta o serie de bobine care sunt lasate in afara unei instalatii frigorifice industriale sau unui frigider. Acesta are rolul de a controla agentul de racire atunci cand iese din compresor, evitandu-se eliberarea de caldura.

La capitolul diferente, condensatorul unei instalatii industriale este, in general, de dimensiuni mai mari, dar si mai eficient decat cel al unei unitati casnice.

Diferente privind circulatia aerului si transferul de caldura

A fost mentionat faptul ca usa unui frigider nu ar trebui tinuta deschisa mult timp. Acelasi lucru se aplica si in cazul unei combine frigorifice profesionale, de exemplu. Totusi, majoritatea instalatiilor industriale prezinta compresoare si condensatoare care elimina aceasta necesitate.

Atunci cand tii usa frigiderului deschisa prea mult, tot aerul cald din jurul frigiderului este transferat in interiorul acestuia. Temperatura creste, frigiderul fiind nevoit sa lucreze din greu pentru a garanta temperatura stabilita. Acesta este motivul pentru care zona din jurul unei instalatii frigorifice industriale este si ea rece – compresorul si condensatorul opereaza la temperaturi mai mici, diminuand astfel transferul de caldura si efectele acestuia.

Ai nevoie de mai multe sfaturi privind instalatiile afacerii tale?

Daca esti nou intr-un domeniu care se foloseste de instalatii frigorifice industriale, atunci este posibil sa ai nevoie de sfaturi, dar si de un service de incredere la care poti apela atunci cand ai nevoie de ajutor.

Sfaturi, consultanta si mentenanta preventiva si regulata iti pot fi oferite de echipa de experti FrigoTehnics – 17 ani de experienta in domeniu, oferta de servicii integrate, peste 50 de specialisti in domeniu, 75 de clienti multumiti si peste 4500 de proiecte realizate pana acum.

Desigur, service-ul autorizat dispune de toate certificarile necesare pentru a putea lucra eficient si in siguranta asupra instalatiilor tale frigorifice!