Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

FC Barcelona, acuzată că ar fi angajat o companie media să îi denigreze pe Messi și Pique

FC Barcelona este acuzată că ar fi plătit o companie media pentru a-i denigra pe Messi și Pique.

„Cu privire la informațiile publicate despre contractarea unei companii dedicată creării de opinii pe rețelele de socializare cu scopul de a afecta imaginea terților, cu legătură directă sau indirectă cu clubul, FC Barcelona neagă în întregime orice contact și, mai mult, contractarea acelor servicii legate de conturile de social media care au transmis negativism sau mesaje peiorative legate de orice persoană sau entitate care a fost sau este legată de club. I3 Ventures, un provider de servicii pentru club, nu are nicio legătură cu conturile menționate și, dacă va ieși la lumină orice legătură, clubul va sista imediat orice înțelegere contractuală și va proceda la orice măsură legală pentru a-și apăra interesul. Ca atare, FC Barcelona confirmă că are servicii contractate legate de monitorizarea rețelelor sociale, cu scopul de a analiza atât pozitiv, cât și negativ, mesajele despre societate. În contractarea acestor servicii, clubul încearcă să-și caute și să-și conserve reputația, ca și acea a oamenilor care au legătură cu clubul (sponsori, jucători, conducere, membri, suporteri), atâta vreme cât protejarea acestei reputații reprezintă un element fundamental și o responsabilitate pentru cei care lucrează pentru societate. Clubul cere o rectificare imediată a informațiilor publicate și își rezervă dreptul de a întreprinde acțiuni legale împotriva celor care continuă să implice clubul în asemenea practici”, se arată în comunicatul clubului catalan.

Astfel, FC Barcelona ar fi angajat o companie, I3 Ventures, pentru a proteja reputaţia preşedintelui Josep Maria Bartomeu și de a defăima adversari sau pe cei care deranjau pe şefii grupării catalane.

Firma ar fi creat peste 100 de conturi pe Twitter şi Facebook, iar printre cei care au fost atacaţi se numără Messi şi soţia lui Antonella, Gerard Pique, Pep Guardiola, Xavi, Puyol, fostul preşedinte Laporta dar şi viitori candidaţi precum Jaume Roures sau Víctor Font.