Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

De ce telefonul mobil se strica dupa doi ani? Afla ce nu iti spune nimeni!

Pretul telefoanelor mobile devine din ce in ce mai scump, iar romanii depun eforturi destul de mari pentru achizitionarea lor. Tocmai de aceea, ultimul lucru de care ai nevoie este ca acesta sa se strice sau sa nu mai functioneze la capacitati maxime. Indiferent de costurile pe care le au, majoritatea device-urilor incep sa dea un randament scazut, odata ce perioada de garantie a ajuns la final, dupa aproximativ doi ani de la punerea in functiune. Acest timp nu este deloc intamplator, deoarece, toate persoanele fac anumite greseli, chiar si fara sa stie, care scurteaza viata telefoanelor. 

Iata care sunt greselile pe care le faci!

  1. Il suprasoliciti

Chiar daca in prezent exista pe piata telefoane extrem de performante, care au componente si functii din ce in ce mai inteligente, trebuie sa realizezi ca ele nu sunt laptopuri sau calculatoare. Suprasolicitarea telefonului se observa cel mai des la persoanele care lucreaza foarte mult de acasa cu device-ul in sine si au un job care necesita utilizarea lui constanta. Asadar este esential sa ai doua telefoane: unul personal si unul pentru munca. Pe langa acest aspect, epuizarea mobilului poate avea si urmatoarele cauze: 

  • temperaturile de afara extrem de ridicate sau scazute
  • diferite setari active care consuma bateria (WIFI, bluetooth) 
  • folosirea telefonului in timpul incarcarii
  • aplicatiile care ruleaza in fundal
  1. Cumperi accesorii care nu sunt originale

Achizitionarea unui incarcator original este destul de costisitoare, iar majoritatea romanilor prefera sa isi cumpere o copie mult mai accesibila. Totusi, acest lucru este extrem de periculos pentru telefonul tau, pentru ca un cablu fake poate supraincarca si, automat, arde bateria telefonului. De asemenea, cumpararea altor componente care nu sunt distribuite de catre producator si certificate sunt la fel de nocive pentru viata device-ului. Evita pe cat de mult posibil site-urile obscure si achizitionarile second hand, pentru ca de cele mai multe ori se dovedesc a fi doar investitii nereusite. 

  1. Il tii in mana tot timpul 

Chiar daca a devenit deja un obicei pentru majoritatea persoanelor sa aiba telefonul mobil in mana oriunde s-ar duce, acest lucru nu face decat sa ii scurteze durata de viata. De exemplu, atunci cand iei masa, firimiturile foarte mici intra in orificiul de incarcare, difuzor, butoane si mufe, facandu-le aproape imposibil de folosit. Tot din cauza faptului ca device-ul sta constat intr-o mana sau alta, se va zgaria foarte usor. Pe site-ul Lerato, vei gasi diferite modele de huse pentru Iphone 11, iar odata cu alegerea celei potrivite, vei observa cum telefonul tau va fi mult mai rezistent in timp la diferite cazaturi. De asemenea, ecranul se va zgaria si din cauza cerceilor din ureche sau a cheilor din buzunar, asa ca nu uita de folia protectoare care extrem de eficienta impotriva acestor lucruri. 

Asadar, daca iti doresti ca telefonul tau sa aiba o durata de viata cat mai mare, incearca sa scapi de greselile pe care le faci atunci cand il utilizezi. 

Sursa foto: Shutterstock.com