Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

De ce sa apelezi la un arhitect?

Rolul arhitectului este mult mai mare decat crede opinia populara. Nu, arhitectul nu deseneaza doar planuri… Misiunile arhitectului se extind de la proiectare la monitorizarea lucrarilor (management de proiect), ci si la sfaturi si expertiza. Profesia de arhitect este reglementata si ofera astfel garantii pe care niciun alt profesionist in cladiri nu le poate oferi. Iata prezentarea generala de servicii de proiectare si arhitecturala pe care le ofera arhitectul.

Ce este un arhitect?

Arhitectul este profesionistul in constructii care este responsabil pentru proiectarea si monitorizarea lucrarilor in numele clientului sau. Acesta este numit  contractantul principal. Prin urmare, arhitectul este un maestru constructor oarecum special, deoarece este singurul care poarta un titlu si cunoaste DTOE – Documentație Tehnică pentru Organizarea Execuției.

Care este rolul arhitectului?

Arhitectul nu lucreaza doar pentru proiecte pentru care are monopol. Intr-adevar, utilitatea interventiei sale este mult mai larga, iar aceasta de la primii metri patrati construiti sau renovati.

Un arhitect este, in general, implicat in orice constructie, renovare sau extindere. Inima afacerii se refera la designul interior si exterior al cladirii si la ceea ce este necesar pentru functionarea acesteia: acces, retele etc.

Domeniul de competenta al arhitectului este vast si ofera urmatoarele garantii:

●     el este  profesionistul in proiectare:

A sti cum sa desenezi un proiect este pur si simplu sa stapanesti reprezentarea proiectului. A sti cum sa proiectezi inseamna a asambla perfect toate elementele dorite de client. Designul este studiul care iti face casa confortabila, sanatoasa, eficienta din punct de vedere energetic, estetica, puternica si economica.

●     este un  expert tehnic:

Arhitectul este singurul profesionist care are o viziune globala asupra proiectului si a tuturor meseriilor. El are cunostintele tehnice si de reglementare necesare pentru a prescrie solutiile adecvate, pentru a controla si coordona diferitii mesteri.

●     este  expert in economia constructiilor:

Arhitectul are obligatia de a proiecta un proiect care sa respecte bugetul clientului sau. El gestioneaza monitorizarea financiara a operatiunii de la inceputul proiectarii pana la livrare. Isi avertizeaza clientul daca solicita un serviciu care va creste costul operatiunii.

●     este  expert in urbanism:

Arhitectul are obligatia de a proiecta un proiect in conformitate cu toate regulile de urbanism. O uitam adesea, dar aceasta reglementare este foarte complexa si simplificarea nu este imediata… Definirea fezabilitatii de reglementare a celui mai mic proiect mic poate fi uneori o durere de cap legala. In plus,  riscul de litigiu in planificarea urbana  nu a fost niciodata mai mare. Niciun alt profesionist nu iti poate asigura proiectul, precum un arhitect.