Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

De ce să alegi parchet triplu stratificat mai gros de 12 mm?

Dacă te-ai hotărât să îți schimbi pardoseala în casă și te-ai hotărât să alegi parchetul triplu stratificat datorită calităților extraordinare pe care le posedă, este esențial să îl selectezi și pe cel potrivit. Probabil te întrebi care tip de grosime ar putea să fie cea mai potrivită pentru a-ți amenaja locuința exact așa cum ți-ai dorit întotdeauna.

În funcție de scopul pentru care dorești să montezi parchetul stratificat, trebuie să ții cont de faptul că grosimea pe care o alegi joacă un rol foarte important în amenajări. Iar motivul ți-l vom explică în rândurile următoare.

De ce este importantă grosimea parchetului triplustratificat?

Parchetul stratificat este un produs din lemn și este compus din trei straturi de lemn dispuse perpendicular unul peste celălalt, așa cum îi spune și numele. Primul strat, cel pe care calci și care te încânta prin frumusețea sa este stratul de uzură. Acesta este realizat din lemn dur și rezistent la greutate și presiune, astfel încât să suporte traficul din încăperea în care este montat. Straturile inferioare sunt de contrabalans și sunt produse din lemn de rășinoase. Acestea conferă stabilitatea dimensională a pardoselii, adică își păstrează aspectul plăcut pentru că lemnul lucrează mai puțin.

Acum, în ceea ce privește importantă grosimii, acesta este un aspect esențial a fi luat în calcul deoarece în funcție de ceea ce îți dorești pentru încăperea în care o vei monta va trebui să faci și alegerea aferentă.

Poate fi un model de parchet triplustratificat cu grosime mai mică de 12 mm e o  opțiune bună? DA! Mai importantă decât grosimea parchetului, este grosimea stratului de uzură. Aceasta pentru că un parchet poate fi recondiționat doar când acest strat este mai mare.  Când alegi un parchet triplustratificat cu o grosime mai mică de 12 mm, recomandăm să fii atent la stratul de uzură să fie mai mare de 3 mm. Dacă e mai mic atunci acesta nu va putea fi recondiționat, rașchetat și va fi mai puțin durabil.

Așadar, cel mai important este stratul de uzură, grosimea acestuia.  Astfel, puteți cumpăra parchet cu grosime de 14 mm și strat de uzură 0,7 mm, iar acesta nu poate fi recondiționat.

În schimb, cu cât grosimea parchetului este mai mare cu atât va putea să reziste mai bine pe perioade lungi de timp și să permită refinisarea de mai multe ori atunci când este cazul.

Alege un parchet care să pună în valoare cel mai bine ideile tale

Așadar, atunci când alegi tipul de parchet pe care să îl montezi în locuința ta este important să iei în calcul tipul de finisaj și aspectul nu numai prețul sau modelul. De asemenea, trebuie să te asiguri că modelul de parchet pentru care optezi este unul de calitate pentru a putea răspunde cât mai bine cerințelor de rezistență și durabilitate de care ai nevoie pentru a te putea bucura de un finisaj deosebit pe termen lung.

Având în minte aceste aspecte importante, nu mai rămâne altceva de făcut decât să îți alegi un parchet triplustratificat care să corespundă cât mai bine cu ideile tale de amenajări interioare.