Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Cum se instaleaza un brad artificial?

Omenirea este impartita in doua grupuri: cei care asteapta cu nerabdare momentul fericit pentru a-si decora frumosul copac si cei care il vad ca pe o corvoada anuala care e plictisitoare. Cu toate acestea, a sosit acest sezon inevitabil in care brazii festivi cresc brusc in sufrageriile noastre. Cum putem face fata cu gratie acestei sarcini uneori indelungate si dificile? Iata sfaturile, trucurile si sfaturile lor pentru un pom de Craciun „profesionist”.

1) Gasiti mai intai inspiratia

Nu va improvizati designul si decorarea bradului fara un punct concret de la care sa porniti. Gasiti o mica sursa de inspiratie care sa va ghideze, pentru a crea o atmosfera pe placul vostru si al oaspetilor vostrii. Surse de unde puteti sa va inspirati pentru decorarea bradului abunda: Pinterest, Instagram, cataloage, alte site-uri de Craciun. O idee? Imitati danezii si designul lor, aceasta arta de viata cuplata cu un stil de decor cald. Acesti nordici arata ca noi, avand aceleasi temperaturi. Ne putem inspira din modul lor de a opta materialele naturale, de a incalzi spatiul, de a crea o atmosfera naturala de sarbatori. Mai presus de toate, pastrati imaginea inspirationala la indemana pe tot parcursul creatiei.

2) Deschideti bine ramurile

Acesta este un pas foarte important, deoarece va da copacului forma sa finala, completa si maiestuoasa. Va arata plin, mai degraba decat sa aiba gauri si spatii inestetice. Prin urmare, este necesar sa intindeti toate tulpinile mici pe fiecare dintre ramuri. Ideea pricipala? Plasati-le in forma de X, astfel incat fiecare tulpina sa fie perpendiculara pe ramura cu vecinii sai. Tulpinile trebuie sa fie drepte si sa indice spre exteriorul copacului, nu spre trunchi.

3) O multime de lumini

Cate lumini ar trebui sa contina un copac? Pentru un copac frumos si luminat, 100 de lumini per de numarul de picioare si de inaltimea bradului este cu totul perfect. Aceasta inseamna ca arborele tau inalt de 2,1 metri va contine cel putin 700 de lumini. Dar 75 pe picior poate avea aproximativ acelasi impact.  Se prefera becurile care difuzeaza o lumina alba calda. Aceste informatii sunt scrise pe cutie. Ii da arborelui un aspect mai confortabil, ca si cand ar fi luminat la lumina lumanarilor. LED-urile (diode emitatoare de lumina) sunt preferate datorita economiilor de energie si durabilitatii lor.

4) Lumini pe fiecare ramura

Instalarea luminilor este adesea cea mai consumatoare de timp, potrivit profesionistilor nostri. Pentru un efect puternic, se sugereaza urmatoarea tehnica: „ne vom plimba in jurul ramurii cu rola de LED-uri, incepand de jos langa trunchi. Ne vom intoarce in partea din fata a ramurii, inconjurand micile crengi de brazi de Craciun din magazinul Jubi. Si continuam pe urmatoarea ramura. In cele din urma, ne propunem sa avem aproximativ 6 pana la 7 lumini pe ramura.  Preferati o metoda mai rapida si mai putin laborioasa? Puteti pune fluxul de lumini ca o ghirlanda de lumini pe baza ramurilor, incepand de la cap.

Cateva sfaturi suplimentare:

  • Verificati daca becurile voastre functioneaza inainte sa le instalati.
  • Pastrati becurile aprinse in timpul instalarii pentru a obtine o imagine de ansamblu asupra proiectului.
  • Introduceti ramurile intre firele firului electric pentru o montare solida.
  • De asemenea, puneti lumini in spatele copacului, pentru a crea un efect de adancime si reflexe frumoase pe pereti.
  • Cand depozitati copacul, lasati luminile inauntru. Anul viitor va trebui doar sa redistribuiti globurile; luminile vor fi deja acolo.

5) Ghirlande diagonale

Doua sfaturi uimitoare: incepeti cu ghirlandele si aranjati-le in diagonala! Creem ca o curba diagonala care inconjoara copacul. Ofera miscare. Devine ghidul pentru a plasa restul decoratiunilor. Coborati in volum si reatasati ghirlanda din mijlocul ramurii, pentru a da impresia ca ghirlanda este tesuta prin copac.

English English Română Română