Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Cum se face întreținerea replicilor de airsoft

Dacă te-ai apucat de airsoft și ți-ai achiziționat propria replică de armă, e bine să știi că întreținerea acesteia este foarte importantă. La fel ca orică armă și replicile de airsoft au nevoie de curățare și mentenanță periodică.

Curățarea țevii interne

Este foarte important să păstrezi țeava curată pentru a avea o precizie bună de tragere. Dacă țeava armei de airsoft București se degradează sau murdărește excesiv, atunci vei vedea că bilele lansate nu vor mai avea aceeași direcție și putere de lansare ca înainte.

Țeava internă este cea prin care se lansează bilele de plastic. Murdăria din țeavă nu se îndepărtează greu dacă este curățată corect și periodic. Curățarea se face cu o vergea de curățare specială. La aceasta se pune un material textl pe care se îmbibă alcool sau izpopropic pentru a îndepărta eficient murdăria.

Dacă materialul din bile a rămas depus pe țeava internă, atunci curățarea se face cu ajutorul unor substanțe speciale. Mare grijă că astfel de soluții sunt periculoare dacă nu le folosești cu atenție. Poți folosi pentru diluare benzină, break-cleaner sau nitrodiluant.

Curățarea replicii de airsoft la exterior

La fel ca interiorul și exteriorul replicii de armă este important să fie curat. Astfel se previn depunerile de rugină sau murdărie care odată cu trecerea timpului afectează și sistemele interne de funcționare. Procesul de curățare exterioară este mai simplu. Replica se curăță fără demontarea pieselor. Este nevoie doar de o cârpă moale, din microfibră. Cu ajutorul acesteia se curăță arma de praf, poți folosi și diverse substanțe de curățat dacă vrei să strălucească, sau să menții vopseaua la o calitate excelentă. Exteriorul replicii se poate curăța de ori câte ori dorești. Este important să ai un echilibru pentru a avea mereu arma curată și pregătită de joc.

Întreținerea accesoriilor

La airsoft ai mai multe accesorii pe care e bine să le întreții corespunzător la fel cum faci cu replica de armă. Încărcătoarele de bile trebuie să fie mereu curate deoarece acestea se schimbă des și poți încărca arma cu mult praf sau murdărie. Păstrând încărcătorul curat, nu riști să expui piesele interioare ale armei la murdărie.

Și acumulatorii electrici pot să se strice prematur dacă nu ai grijă de ei corespunzător. După fiecare joc deconectează acumulatorul de la armă și depozitează-l după ce îl încarci. Nu lăsa niciodată acumulatorul fără baterie.

Dacă ai pregătite replicile de arme, nu mai rămâne decât să te echipezi. Caută un costum de soldat care te reprezintă, ia cei mai buni bocanci militari și ieși cu gașca pe terenul de joacă.