Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Cum să asortezi ochelarii de soare la o ținută casual? 5 recomandări

Ochelarii de soare sunt accesorii la modă. Aceștia trebuie incluși în stilul tău vestimentar. Dacă ești o persoană căreia îi plac ținutele casual, ochelarii de soare trebuie să fie ușor de integrat. Ramele cu forme și culori clasice sunt opțiunile ideale. Dacă vrei ceva mai mult, ochelarii de soare ovali te pot ajuta să adaugi o notă chic hainelor de zi cu zi. 

1. Cum să alegi ochelarii de soare potriviți?

În funcție de forma feței, anumite stiluri de ochelari pot fi mai potrivite decât altele. Pentru fețele rotunde, ochelarii cu rame drepte sau pătrate pot adăuga un contrast interesant, în timp ce pentru o față ovală, ochelarii rotunzi sau ovali, cu rame subțiri pot fi o alegere inspirată.

Dacă ai față pătrată, caută modele de ochelari de soare cu rame ovale sau rotunde care să echilibreze trăsăturile dure ale chipului și să ofere o ușoară senzație de alungire! Ai la dispoziție zeci de modele de ochelari de soare ovali, online, din care să alegi varianta potrivită pentru tine. Un model cu această formă îți va oferi un look proaspăt, diferit, dar și o imagine așa cum îți dorești. 

2. De luat în calcul: culorile ochelarilor de soare

Este bine să alegi ochelari de soare în culori care se potrivesc cu mai multe piese din garderobă. Variantele clasice, precum negru, maro sau gri sunt opțiuni sigure și ușor de integrat în diferite ținute. Dacă optezi pentru ochelari de soare negri, aceștia se potrivesc cu aproape orice ținută.

Dacă alegi o pereche cu o culoare mai îndrăzneață, precum roșu sau albastru, asigură-te că aceste nuanțe nu intră în contrast puternic cu restul ținutei tale! Persoanele cu pielea deschisă la culoare trebuie să știe că pot arăta mai bine cu ochelari de soare în culori mai închise, în timp ce pielea închisă la culoare poate fi asociată cu tonuri mai deschise, pentru a obține un contrast frumos.

Ce mai trebuie să știi despre culori? Lentilele maro sau gri sunt ușor de asortat la ținute casual și oferă o protecție bună împotriva razelor UV, în timp ce lentilele colorate pot adăuga un strop de culoare. 

3. Model neutru și design minimalist?

Un design minimalist se caracterizează prin simplitate, liniile curate și lipsa detaliilor inutile sau extravagante. Culoarea lentilelor și a ramei este de obicei neutră sau discretă, nu există modele sau ornamente care să atragă atenția. Designul minimalist înseamnă, în esență, eliminarea tuturor elementelor care nu sunt absolut necesare, păstrând doar funcționalitatea și estetica simplă.

A opta pentru un design minimalist poate avea numeroase beneficii. Ochelarii de soare cu un astfel de design nu distrag atenția de la restul ținutei. Totuși, dacă optezi pentru ochelari de soare ovali de damă, de la unul dintre brandurile de top, chiar și cele mai simpliste modele se disting și te vor ajuta să fii mereu în centrul atenției!

4. Combinații: stilul ochelarilor de soare și cel personal

Stilul personal este o reflectare a personalității. Ochelarii de soare pot fi asortați cu stilul ținutei, pentru a crea un look deosebit. Dacă stilul este casual elegant, ochelarii ar trebui să aibă un aspect mai rafinat sau clasic. Pentru o ținută casual sport, ochelarii de soare cu un design sportiv și durabil sunt cea mai bună opțiune.

Există și posibilitatea de a alege ochelari de soare care contrastează cu stilul personal, pentru a crea un aspect unic. La o ținută casual, dacă vrei să te faci remarcată, ai nevoie de ochelari de soare cu un design mai îndrăzneț sau cu detalii colorate.

5. Ochelarii de soare potriviți activităților

Ochelarii de soare pentru activități în aer liber ar trebui să aibă lentile rezistente la impact și o construcție durabilă. Aceste caracteristici garantează că ochelarii de soare își îndeplinesc funcția de protecție, dar și că vor rezista în timp. 

Chiar și așa, nu trebuie să uiți funcția principală a acestor produse, respectiv protecția UV, care trebuie să fie completă, pentru îngrijire adecvată a ochilor și prevenirea apariției afecțiunilor oculare. Pentru siguranța ta, dar și pentru un aspect plăcut, îți spunem că poți achiziționa ochelari de soare cu ramă ovală de damă Aida Airi AA6001 NO1, online sau din showroomurile de specialitate, cu ramă neagră și lentile de culoare verde, polarizate. 

Când ești în aer liber, vrei ca ochelarii tăi de soare să fie ușori, să nu alunece de pe nas și să nu creeze puncte de presiune. S-ar putea să fie nevoie să-i porți pentru o perioadă lungă de timp, așadar confortul nu trebuie neglijat!

Alegerea ochelarilor de soare potriviți pentru o ținută casual poate adăuga un plus de stil și personalitate aspectului tău. Asigură-te că te simți confortabil cu alegerile făcute, dar nu te teme să experimentezi cu diferite stiluri și combinații! În definitiv, asortarea ochelarilor de soare la o ținută casual ține și de preferințe!