Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Cum încadrăm plantele perene în grădina noastră?

Grădina este acel loc al casei care poate oferi (mai ales în sezonul cald) momentul de respiro după o zi aglomerată și stresantă. Pentru a te asigura că te bucuri de frumusețile naturii, trebuie să te gândești cum îți poți organiza acest loc feeric.

Diversitatea de flori disponibile în comerț pentru iubitorii de frumos sunt mai mult decât suficiente pentru a-ți organiza grădina după bunul plac. Poți alege flori anuale care își completează întreg ciclul de viață într-un sezon și pe care le vei replanta an de an sau flori bienale care își încheie ciclul de viață după doi ani. Noi, însă, îți recomandăm florile perene- cele cu un ciclu de viață mai mare de 2 ani. Alegând astfel de specii vei fi sigur că an de an, fără prea multe griji, grădina ta va fi verde și cu un miros îmbietor.

Avantajul acestor plante perene este că sunt nepretențioase, sunt rezistente în anotimpul rece, iar în frumusețe nu sunt inferioare celor anuale. Venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi pentru organizarea cât mai eficientă a grădinii dacă vrei să optezi pentru plantele perene:

  1. Asortează grădina cu designul casei

Alege florile pe care vrei să le plantezi în grădina ta în funcție de stilul casei tale, dar evident, și în funcție de culorile dominante, pentru a crea o cromatică plăcută. Este foarte important să stabilești o armonie dintre elementele casei și ale grădinii pentru a te asigura că acestea vor fi un tot întreg.

  • Ține cont de câteva reguli importante la plantare

O regulă importantă de care trebuie să ții cont atunci când optezi pentru plante perene este că nu trebuie să lași pământul să se observe între plante. Ține cont de modalitatea de creștere a plantelor, de tulpina, coroană, flori ș.a. atunci când încerci să combini diverse tipuri între ele.

  • Nu lăsa plantele să crească la întâmplare

Trebuie să ții cont că trebuie să oferi grădinii o anumită structură dacă nu vrei ca această să capete un aspect neîngrijit. Plantele vor crește în fiecare an de la sine. Chiar dacă nu va trebui să replantezi în fiecare an, datoria ta este să te asiguri că plantele nu se suprapun, nu există spațiu gol între ele. Poți interveni cu diverse modificări pentru a te asigura că totul arată bine.

  • Alege plante pentru diferite perioade

Avantajul plantelor perene este că le poți combina în așa fel încât să ai flori înflorite în tot sezonul cald. Datorită faptului că nu sunt pretențioase și au diferite perioade în care înfloresc, îți poți crea o grădină veșnic colorată.

Dacă alegi plantele perene potrivite și le plantezi în mod corespunzător, acestea pot dărui grădinii tale un aspect deosebit. Acestea oferă cea mai variată gamă din punct de vedere al culorilor, formelor sau tipurilor. Bucură-te și tu de ele!