Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Cum devii un parinte mai bun pentru copilul tau? – Inscrie-l la gradinita

In primii ani de viata, copiii trec prin numeroase transformari la nivel fizic, lingivistic, cognitiv si social. Perioada in care juniorul tau era bebelus era previzibila si astfel stiai ce si cand ai ceva de facut.

Copilul creste in ritmul propriu, iar fiecare etapa de viata vine cu particularitatile specifice, care atat pentru el, cat si pentru tine sunt reale provocari. Daca nu esti pedagog sau nu stapanesti cunostinte de specialitate in relationarea cu copiii, atunci lasa-i pe altii mai priceputi sa o faca. Cea mai buna alegere pentru dezvoltarea prescolarilor este o gradinita acreditata cu personal calificat si materiale de lucru.

Rolul educatorilor in dezvoltarea cognitiva a copilului

La aceasta varsta, copiii pot recunoaste culorile, pot reda formele obiectelor pe care le vad si pot descrie animale dupa nume. La gradinita copiii vor fi implicati in activitati care stimuleaza si dezvolta cognitia.

  • Povestile si discutarea a ceea ce i s-a citit
  • Puzzle-uri
  • Jocuri de constructii
  • Aranjarea cifrelor in ordini diferite si a obiectelor in functie de cartonase cu nume
  • Invatarea cantecelelor si a poeziilor

Cele mai recomandate gradinite sunt cele acreditate cu program after school, precum gradinita Seva Edu. Programele after school sunt o varianta norocoasa pentru copiii cu parinti ocupati, oferind un mediu supravegheat, activitati educative variate si relaxante pentru juniori.

Ce implica dezvoltarea lingvistica?

Folosirea cuvintelor noi fara sa se repete, constientizarea de notiuni spatiale (langa, peste, intre), a pronumelor personale, a formelor de plural si utilizarea de minim 4 cuvinte in aceeasi propozitie. Cum se invata toate acestea la gradinita? Redenumirea obiectelor pe care le vede, exercitii de pronuntie, repetarea cuvintelor la intensitati diferite a tonului, jocuri care stimuleaza memoria si puterea de concentrare, explicarea cuvintelor nou invatate. Rationamentul este urmatorul: copiii au tendinta de a invata automat cuvintele si le folosesc dupa un sens atribuit de ei.

Gradinita si dezvoltarea sociala a prescolarului

  • Stimularea copilului de a participa la jocuri care implica si alti copii.
  • Incurajarea copilului prin metode creative de a-si exprima emotiile pe care le simte intr-un anume moment sau fata de anumiti factori (animale, personaje din povesti, contexte).
  • Schimb de roluri pentru formarea capacitatii de adaptare la nou si stimularea empatiei.
  • Activitati si jocuri de echipa pentru gestionarea resurselor comune, luarea de initiative, exprimarea ideilor fara a deranja colegii de echipa.

Cu siguranta ca cele mai multe activitati din cele pe care le-am enumerat, deja le-ai inclus in rutina de joaca a juniorului. Cel mai probabil nu ai fost constient de asta si de efectele pozitive pe care le implica. Timpul limitat si munca la birou nu iti permit prea multe ore de creativitate de care copilul tau are atata nevoie pentru a se transforma intr-un adult sanatos emotional.