Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Carne tocată: 3 rețete delicioase pe care trebuie să le încerci azi

Sursă: Unsplash.com

Rețetele care includ și carne tocată te scapă foarte rapid de grija pregătirii unei mese. Dat fiind că reprezintă alimentul de bază, este foarte ușor să-l integrezi în diferite tipuri de rețete, astfel încât să se potrivească gusturilor culinare ale fiecărui membru al familiei. Ușor de preparat, sățioase și bogate din punct de vedere nutrițional, aceste rețete vor fi întotdeauna soluția bună.

Descoperă 3 rețete delicioase cu carne tocată pe care trebuie să le încerci azi.

1.    Burgeri

Când spui „carne tocată”, implicit te gândești la burgeri. Dat fiind faptul că sunt extraordinar de ușor de preparat, incluzând doar câteva ingrediente ale căror gust se îmbină echilibrat unul cu celălalt, burgerii reprezintă o alegere potrivită pentru orice persoană. Putând fi preparați cu carne de vită, pui sau porc, se pliază gusturilor fiecărui membru al familiei.

Când vine vorba de burgeri reteta, pașii sunt extrem de simpli. Atât timp cât ai la îndemână carnea, chiftelele, sosul și legumele, nu-ți mai rămâne decât să o prepari termic, iar apoi să îl savurezi alături de o porție de cartofi prăjiți sau la cuptor. Dacă dorești ca burger-ul să fie și mai savuros, poți încerca o reteta paine de casa pentru realizarea chiflelor. Rezultatul va fi o masă sățioasă, bogată în macronutrienți și deosebit de delicioasă.

2.    Chiftele cu sos

Carnea tocată poate fi modelată pentru a obține chiftele pe care, ulterior, să le integrezi diferite tipuri de mâncăruri sau să le consumi imediat. Reteta chiftele cu sos este printre cele mai populare alegeri când vine vorba de acest preparat, în primul rând datorită faptului că sosul le accentuează foarte mult gustul.

Chiftelele cu sos sunt foarte ușor de preparat. De fapt, în sine, nu trebuie decât să gătești chiftelele, iar în timp ce acestea se prepară termic, să pregătești sosul pe care îl vei pune deasupra lor. Poți opta pentru un sos din suc de roșii în care să adaugi ierburi mediteraneene, usturoi, iar dacă îți plac mâncărurile condimentate, chilli și usturoi.

3.    Lasagna

Lasagna este un fel de mâncare care, deși sună complicat, se prepară foarte simplu. Totuși, s-ar putea să ai nevoie doar de foi de lasagna, recomandate fiind cele cu ou, deoarece nu necesită fierbere în prealabil (se pregătesc la cuptor, odată cu carnea și celelalte ingrediente). Pentru un plus de savoare, se recomandă ca lasagna să fie servită cu sos bechamel.

Pentru rețetă ai nevoie de carne tocată (de preferat cât mai slabă), roșii, morcov, ulei, pastă de tomate, usturoi, ierburi italiene și condimente. Asamblarea straturilor de carne se face cu foi de lasagna, mozzarella și parmezan, care se presară deasupra fiecărei foi. După ce acestea au fost întinse, se pun la cuptor la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ o oră.

Carnea tocată este un aliment care, cu ușurință, poate fi integrat în foarte multe rețete. Este de preferat, totuși, ca aceasta să fie gătită termic la cuptor, nu prăjită. Atunci când este prăjită în ulei, nu doar că își va pierde din vitamine și micronutrienți, dar, din cauza faptului că absoarbe această grăsime vegetală, va deveni mult mai calorică.