Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Ai nevoie de mai mult spațiu în bucătărie? Iată 6 trucuri pentru a mări încăperea fără să dărâmi pereții!

Într-o bucătărie mică, trebuie să folosești fiecare centimetru pătrat într-un mod cât mai eficient. Fiind încăperea în care îți petreci o bună perioadă din timp, este important să organizezi acest spațiu în așa fel încât să ai totul la îndemână, dar, în același timp, să nu-l aglomerezi cu prea multe obiecte.

Iată CE trebuie să faci ca să ai mai mult spațiu în bucătărie:

1. Optează pentru o masă rabatabilă!

Atunci când ai un spațiu foarte mic în bucătărie, una dintre cele mai practice soluții este să folosești o masă rabatabilă! O poți monta pe un perete sau în fața ferestrei. O întinzi de fiecare dată când ai nevoie, iar când ai terminat de mâncat, o poți rabata la loc. În acest fel, nu vei mai ocupa atat de mult spațiu și vei avea loc să te miști. 

De obicei, mesele rabatabile sunt potrivite pentru bucătăriile lungi și înguste și pot fi de dimensiuni destul de mari, atât pentru 2 persoane, cât și pentru mai multe.

2. Folosește o insulă de bucătărie cu spațiu de depozitare dedesubt!

Masa sau insula cu spațiu de depozitare reprezintă soluția ideală pentru bucătăriile mici. O poți folosi nu doar ca loc de luat prânzul sau cina în familie, ci și pentru a depozita obiectele pe care le folosești frecvent și pe care vrei să le ai cât mai la îndemână: farfurii, căni, tigăi sau oale.

3. Montează polițe sau suporturi pentru accesoriile de gătit!

Poți monta rafturi atât pe pereții bucătăriei, cât și pe mobilă. Dacă nu-ți place să lași la vedere toate accesoriile pentru gătit, poți prinde diverse suporturi pe interiorul ușilor de la dulapuri sau în partea laterală. În astfel de locuri poți depozita borcănașe pentru condimente sau orice alte ustensile de dimensiuni mici sau medii.

4. Organizează-ți cât mai eficient spațiul de sub chiuvetă!

Din păcate, zona de sub chiuvetă nu este pe deplin valorificată. Foarte multe persoane uită faptul că acest spațiu poate fi amenajat în așa fel încât în el să încapă foarte multe obiecte necesare în bucătărie. De exemplu, poți monta rafturi pe care să depozitezi produsele de curățenie sau un suport pentru sticle.

5. Integrează electrocasnicele în mobila de bucătărie!

Atunci când ai o bucătărie foarte îngustă, nu-ți poți permite să lași cuptorul cu microunde pe blat, deoarece, astfel, vei pierde prea mult loc și, în plus, se va crea senzația de aglomerare. 

Ca să valorifici fiecare colțișor din încăpere, integrează electrocasnicele incorporabile de la Sensodays în mobilă și vei observa cât de mult spațiu vei economisi în acest fel. Procedează la fel și cu aragazul sau cu frigiderul tău și nu lăsa niciun centimetru nefolosit.

6. Folosește ghivece suspendate!

Plantele împrospătează aerul dintr-o încăpere și-ți fac ziua mai frumoasă, însă ghivecele îți pot ocupa mult spațiu, pe care altfel l-ai putea folosi pentru depozitare. În acest caz, o soluție excelentă este să te orientezi spre suporturile suspendate, în care să pui flori, plante curgătoare sau chiar unele aromatice.

În concluzie, ca să ai o bucătărie funcțională și suficient de încăpătoare, secretul succesului constă în eficientizarea spațiului de depozitare. Ține cont de aceste sfaturi practice și bucură-te de un spațiu generos în cea mai folosită încăpere a casei tale!

Sursa foto: Pixabay.com