Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Află un mic truc pentru a-ți plăti mai ușor datoriile administrate de Kruk Romania!

Ești deja client Kruk Romania, ai început să plătești datoriile restante eșalonat, dar ai vrea ca să afli cum poți ca să accelerezi procesul de restituire? Te interesează, mai ales, ca să ai și niște beneficii importante din partea companiei de colectare dacă faci acest lucru?

Atunci intră pe platforma lor chiar acum! Chiar și în plină pandemie, specialiștii Kruk Romania sunt alături de tine online!

Limitarea cheltuielilor, un scop ce poate fi atins!

Nivelul mediu de venit al populației noastre este scăzut dacă luăm în considerare condițiile minime de confort pe care am dori să le avem când ne comparăm cu țările civilizate ale lumii.

Multora nu le ajung veniturile până la sfârșitul lunii, de aceea a fixa niște limite maxime pentru topul de cheltuieli pe care le faci în gospodărie poate fi un pas important în a economisi constant sume ce se vor dovedi cu timpul destul de importante.

Consultanții financiari ne sfătuiesc că ar trebui ca să ne întrebăm zilnic cum putem economisi mai mult, cum am putea reduce anumite cheltuieli fixe care cântăresc întotdeauna foarte greu în bugetul de venituri și cheltuieli al fiecărei familii.

Ce sunt cheltuielile fixe ale unei gospodării?

Cheltuielile fixe reprezintă toate cheltuielile recurente (acele datorii care se repetă lunar) în bugetul familiei, mai exact acele facturi care ne vin implacabil în fiecare lună. Nu scăpăm de sumele pe care le avem de dat la chirie și/sau întreținere, energie electrică, abonament de transport în comun, apă, gaz, telefon, internet, programele tv, dar și pentru alte lucruri pe care le plătim aproape automat fără a mai face efortul de a le studia puțin ca să vedem dacă ne sunt sau nu utile cu adevărat.

O parte din aceste cheltuieli fixe pot fi reduse măcar în cuantumul lor, dacă nu pot fi eliminate total?

Iată o întrebare extrem de interesantă la care, dacă ne-am găsi puțin timp ca să răspundem așa, într-o stare de calm, s-ar putea ca să avem tot felul de revelații pozitive, menite (dacă le punem în practică) să ne reducă substanțial cheltuielile curente.

Consultanții financiari, inclusiv specialiștii Kruk Romania, ne sfătuiesc ca să pornim la drum în călătoria de reducere a cheltuielilor fixe cu ceva extrem de simplu: acestea să fie notate strict timp de o lună în scopul de a afla ce comportament de cheltuire a banilor avem și care sunt principalele ieșiri din fluxul de numerar al bugetului nostru.

Apoi urmează etapa de prioritizare a primelor cinci tipuri de cheltuieli pe care le facem și încercarea de a întocmi un plan de schimbare al cuantumului unora dintre ele. O să vezi, cele mai împovărătoare sunt cele fixe.

Așa că e bine să cauți niște căi de a le reduce (chiar e posibil!).

Câteva exemple…

Dacă chiria este foarte mare, poate fi renegociată? Sau, dacă proprietarul e ferm pe poziție, ce-ar fi să te muți și să trăiești într-un alt loc, plătind mai puțin? (Poate că e valabilă și în cazul tău afirmația: “Schimbi locul, schimbi norocul!”)

Mai poți ca să economisești la energia electrică, gaze sau la factura telefonică.

Oricum, ca să nu te sperii, ideea de plecare este ca să încerci reducerea cheltuielilor fixe totale măcar cu 10%.

Pare puțin, dar nu e deloc așa. Dacă ai o chirie de 1.000 de lei și o întreținere de 300 de lei, plus niște facturi la telefon, energie electrică, gaze, transport lunar sau benzina, cablu, adică încă vreo 500 de lei, înseamnă un total de 2.000 lei. O reducere de 10% reprezintă după cum vezi dintr-un foc 200 de lei economisiți. Adică o sumă care îți permite să îți achiți o datorie mai veche fără un efort financiar suplimentar, ci doar pe bază de limitare a cheltuielilor fixe!

Iată doar un mic truc la îndemâna ta pentru a scăpa de datoriile către Kruk Romania mai rapid!