Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

3 caracteristici ale unei masini de canelat care iti fac munca mai usoara

Inainte de achizitionarea unei masini de canelat, trebuie sa stii care sunt toate caracteristicile unei asemenea unelte – inclusiv cele care apar numai la anumite modele. Doar asa poti garanta faptul ca masina pe care o vei achizitiona este potrivita pentru sarcinile tale si totodata iti va face munca mai usoara.

In randurile de mai jos vei gasi 3 dintre cele mai importante caracteristici ale unei asemenea masini. Majoritatea producatorilor le includ in produsele lor, dar nu toti fac acest lucru. Tocmai de aceea, este bine sa te informezi inainte sa achizitionezi!

Limitarea curentului la pornire

Atunci cand apesi butonul de pornire al unui aspirator, motorul acestuia porneste imediat. Astfel, daca vreun obiect important se afla in fata capului de aspirare, acesta este aspirat instantaneu. Ei bine, imagineaza-ti acelasi lucru intamplandu-se la folosirea unei masini de canelat.

Mai exact, fixezi masina in locul dorit – unde vei crea canelurile – si o pornesti. Pornirea brusca a masinii poate produce daune atat la nivelul materialului, cat si la nivelul capului de taiere al uneltei. Functia de limitare a curentului la pornire si implicit pornire lina inseamna limitarea puterii motorului atunci cand masina este pornita. Acesta va porni mai greu si mai lin, evitand astfel producerea daunelor.

Aspirarea prafului

Indiferent de materialul pe care lucrezi, utilizarea unei masini de canelat se lasa cu foarte mult praf, dupa cum s-ar spune. Ochelarii tai de lucru te vor proteja de particulele de praf din aer. Totusi, o cantitate mare de praf se va depune la nivelul capului de taiere al masinii, limitandu-ti astfel vizibilitatea. Praful poate produce si daune.

Astfel, ai nevoie de functia de aspirare a prafului, indiferent de tipul unei masini de canelat. Aceasta functie este aproape absolut necesara daca realizezi caneluri in interiorul materialelor si nu la suprafata acestora.

Posibilitatea de reglare a aparatorii de protectie

Aceste masini de canelat sunt unelte foarte puternice – de altfel, pot realiza caneluri chiar si in beton. Astfel, este de la sine inteles de ce prezinta o aparatoare de protectie. Partea mai putin buna este ca majoritatea produselor de acest tip au o aparatoare fixa – desi unele caneluri trebuie realizate la un unghi diferit, printre altele.

Astfel, pentru mai multa siguranta, dar si pentru un numar de aplicatii mai mare al unei masini de canelat, ar trebui sa achizitionezi una care prezinta functia de reglare a aparatorii de protectie. Unele unelte sunt mai eficiente si permit reglarea acestei aparatori intr-un mod foarte rapid, pentru a te putea adapta corespunzator tuturor conditiilor de lucru.

Cauti o masina de canelat cu toate cele 3 functii mentionate?

Ei bine, acest lucru poate fi destul de greu de gasit. In primul rand, unele masini, chiar daca prezinta functia de aspirare a prafului, aceasta este foarte slaba si deloc de ajutor. Astfel, pe langa prezenta functiilor, trebuie sa te asiguri si de calitatea produsului de cumparat.

ProENERG.ro este unul dintre distribuitorii din Romania care pun calitatea pe primul loc si iti ofera numai produse de top – magazinul de scule ProENERG are tot ce ti-ai putea dori pentru atelierul sau locul tau de munca!