Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Vin românesc, premiat cu Marea Medalie de Aur la cel mai important concurs din lume

Vinul Rezerva Familiei Sauvignon Blanc 2009, de la Crama Gîrboiu, a fost singurul din România care a primit Marea Medalie de Aur la cea mai importantă competiție internațională de vinuri, Concours Mondial de Bruxelles, informează site-ul oficial al competiției.

Marea Medalie de Aur este cea mai importantă distincție care se oferă în cadrul competiției mondiale, la care au fost prezente nu mai puțin de 8.500 de vinuri din 46 de țări producătoare. În cadrul evenimentului, Crama Gîrboiu a mai primit o medalie de aur, cu Bacanta Sauvignon Blanc Fume 2018, dar și un argint cu vinul Constantin 2016. Rezultatele au fost publicate vineri pe site-ul oficial al Concours Mondial de Bruxelles, competiție care a fost înființată în 1994. În plus, vinul Rezerva Familiei a fost inclus în Top 20 al revelațiilor la nivel mondial.

“Faptul că sunt doar câteva vinuri în toată lumea care au primit o astfel de medalie, reprezintă pentru noi o onoare și totodată încununarea eforturilor depuse de familia noastră în ultimii 15 ani pentru a le oferi clienților noștri vinuri de cea mai bună calitate”, a declarat Livia Gîrboiu, directorul executiv al companiei

Crama Gîrboiu a produs doar 300 de sticle Rezerva Familiei, cu soiul Sauvignon Blanc. “Vinurile de colecție sunt potențate de timp, ghidate de valori și tradiție, dar nu în ultimul rând sunt parte din istoria cramei noastre. Crama Gîrboiu împărtășește cu mândrie o serie limitată de vinuri deosebite, din loturi special selectate, vinuri nu doar cu potențial de învechire, ci și cu valoare de familie. Licoarea spune întreaga poveste a muncii noastre”, a adăugat Livia Gîrboiu.