Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Unde să găzduiesc rața geto-dacă?

În ultimele luni, m-am tot gândit la niște versuri-parodie scrise în stilul poetului Adrian Păunescu:

“E ager vânătorul / Ocheşte şi doboară / Dar raţa geto-dacă / Şi moartă tot mai zboară / O ţine pe ea-n aer / Chiar dragostea de ţară

Mă gândeam la aceste versuri mai ales în timp ce priveam, pe monitor, graficele rezervărilor de cazare la una dintre pensiunile de care mă ocup. Grafice îndreptate invariabil cu vârful în jos.

Ca să nu intru în depresie, recitam și îmi imaginam… Vânătorul este, în mod evident, pandemia de coronavirus. Care a luat la ochi în cătarea puștii și a doborât la pământ cam tot ce i-a ieșit în cale (oameni, afaceri, destine).

Iar rața, geto-dacă în mod obligatoriu, aș fi fost eu, micul investitor în turism, cel care deși ciuruit bine de alicele vânătorului, nu m-am lăsat, am continuat să ”zbor și mort”, căci nu am prea avut de ales, fiind eu purtat înainte de ”dragostea de țară” dar mai ales, – și aș pune aici, succesiv -, de familie, de nevoi, de prieteni și de cei câțiva clienți.

Și am zburat eu tot înainte, zburând cu speranța că o să fie din nou bine.

Acum, sincer să fiu, am un dram de speranță că așa stau lucrurile. Mă uit în jur… mă uit la ce spun (nu la ce fac) oficialii. Mă uit la știri. Și parcă e mai bine. Dramul de speranță crește încet-încet, căci rata infectărilor cu noul coronavirus e în scădere evidentă pe la noi, vaccinările cresc și ele numeric, restricțiile se îmblânzesc, de nu dispar. Se pare că și mediul de afaceri, inclus cel legat de travel, care mă interesează îndeosebi pe mine, își va reveni treptat.

Mi-a mai dat ceva speranțe și șeful de la Airbnb, directorul executiv Brian Chesky care, chiar zilele trecute, citat de Financial Times,  spunea niște lucruri care mă fac să cred că și el este, în fond, o rață geto-dacă. Căci iată ce declara domnul Chesky: ”Trucul este să fii optimist” (asta în timp ce în ultimul an a privit cum businessul părea să i se prăbușească definitiv), ”cred că atitudinea unui lider se transferă cel mai adesea și asupra organizației pe care o conduce”, ”important e să comunici, așa apar ideile importante”.

Inoculat și pe această cale am decis să încep un proces de rebranduire și relansare a afacerii mele. Pe moment, am o singură certitudine: se va numi ”Rața geto-dacă”.

Altfel, am mai multe lucruri de făcut, cât de rapid se poate. Întâi de toate, să îmi creez rapid un site. O să apelez la un furnizor de servicii de găzduire de site-uri, care are și opțiuni excelente de shared hosting. Unde poți afla repede ce domenii sunt disponibile (evident, Rața Geto-Dacă nu e luat de nimeni), ai la îndemână numeroase template-uri, beneficiezi de măsuri de securitate și siguranță foarte bune.

În ce privește crearea conținutului noului site nu îmi fac griji. Dacă din punct de vedere tehnic platforma îmi pune la dispoziție aplicații care permit ca totul să fie ușor de implementat, la nivelul conținutului propriu-zis totul se va construi în jurul ideilor de natural, calitate, optimism, servicii optime, reziliență.

În concluzie, dacă în scurt timp veți dori să găsiți un loc nou unde să vă bucurați de natură, de odihnă, de familie și prieteni, unde să mâncați bine și să sporovăiți fără a fi deranjați, va trebui să accesați noul meu site. Evident, e vorba de ratagetodaca (cel mai probabil .ro), care deși moartă continuă, continuă să zboare.