Link-uri utile:

Clubul Media Business – https://clubulmedia.ro/

Vlogul Elenei Chiriac – https://elennaq.com/

Blogul lui Romeo Chiriac – https://chiromelu.blogspot.com/

Sport Magazin – https://sportm.ro/

Sport Profit – https://sportprofit.ro/

Super Profit – http://superprofit.ro/

Tot Ceea Ce Este – http://totceeaceeste.ro/

Observator Culinar – https://observatorculinar.ro/

Revista Succes – https://asociatiasucces.ro/revista/

Asociatia Succes in Educatie si Sport – https://asociatiasucces.ro/

Succes Grup – https://succes-grup.ro/

Business Lounge – https://thebusinesslounge.ro/

TTT Labs – https://tttlabs.ro/

 

 

„Lupul de pe Wall Street” cel mai asteptat film la inceput de 2014

05 ian. „Lupul de pe Wall Street” cel mai asteptat film la inceput de 2014

418391-

Unul dintre cei mai controversaţi brokeri ai Americii, Jordan Belfort este sursa de inspiraţie a filmului “Wolf of Wall Street”, regizat de Martin Scorsese, scrie Bloomberg Businessweek.

Filmul spune povestea lui Jordan Belfort – interpretat de Leonardo DiCaprio – un broker pe Wall Street, care la 26 de ani, datorită priceperii sale în intuirea tendinţelor de pe piaţă, a ajuns să câştige un milion de dolari pe săptămână, însă a sfârşit în spatele gratiilor în urma acuzaţiilor de fraudă, spălare de bani şi manipularea bursei.

Fost agent de vânzări, Jordan Belfort, 51 de ani, a deţinut una dintre cele mai mari şi mai de succes firme de brokeraj din istoria Wall Street. Abilităţile sale persuasive l-au propulsat rapid de la vânzător de homari congelaţi la un broker de succes, care reuşea să îi păcălească chiar şi pe marii investitori. Aşadar, în 1990, Belfort a înfiinţat compania de brokeraj Stratton Oakmont, care funcţiona ca un call center. Belfort a angajat peste 1000 de brokeri cu rolul de a induce în eroare investitorii pe baza unor informaţii false, care de cele mai multe ori duceau la pierderi masive.

400920-jordan-belfort

În mai puţin de zece ani, Belfort a fraudat peste 1513 clienţi. Succesul i-a adus lui Belfort vile imense, un elicopter şi chiar yacht-ul construit iniţial pentru Coco Chanel, pe care l-a scufundat însă în apele Mediteranei.

Belfort a colaborat cu peste 300 de companii listate la bursă şi a fost membru în consiliul de administraţie în peste 50 dintre acestea, potrivit site-ului personal jordanbelfort.com.

Stratton Oakmont fost închisă în 1998, iar Belfort arestat de către FBI. La cinci ani după acest eveniment, în 2003, Belfort a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru fraudă, spălare de bani şi pentru manipularea bursei. Cele 22 de luni petrecute în inchisoare i-au adus lui Belfort pierderi de aproape 200 de milioane de dolari. De asemenea, brokerul trebuie să restituie păgubiţilor peste 100 de milioane de dolari.

Impulsionat de colegul de celulă care râdea de poveştile sale, Belfort s-a decis să îşi scrie memoriile. “The Wolf of Wall Street” (n.r. Lupul de pe Wall Street) şi “Catching the Wolf of Wall Street” (n.r. Capturarea Lupului de pe Wall Street) sunt două cărţi inspirate din viaţa lui în care vorbeşte despre drogurile pe care le-a consumat, despre călătoriile pe care le-a făcut şi despre prostituatele pe care le-a angajat. Cărţile au fost publicate în aproape 40 de ţări şi traduse în 18 limbi.

Povestea sa de viaţă a fost transformată, de asemenea, în subiectul unui film regizat de Martin Scorsese. Belfort spune că pentru rolul principal a trebuit să aleagă dintre doi mari actori, Brad Pitt şi Leonardo DiCaprio, şi l-a ales pe cel de-al doilea.

Belfort şi-a rotunjit veniturile cu peste 1,7 milioane de dolari din publicarea celor două memorii, precum şi din vânzarea drepturilor de ecranizare a romanelor. De asemenea, Belfort câştigă 24.000 de dolari din discursurile sale motivaţionale, în care vorbeşte despre experienţele prin care a trecut, ce a învăţat din ele şi cum pot ceilalţi să evite greşelile pe care el le-a făcut.

În afară de discursurile pe care le ţine, Belfort deţine în prezent funcţia de consultant la diferite companii, unde vorbeşte despre etica în afaceri sau despre tehnicile de a vinde.

Printre clienţii lui Belfort se numără companiile aeriene Delta Air Lines şi Virgin Airlines, compania producătoare de software Symantec, cel mai mare grup hotelier internaţional, Wyndham, compania producătoare de telefoane mobile Telstra, banca germană Deutsche Bank.

 

Deşi relaţiile cu Statele Unite ale Americii sunt încă tensionate, Belfort speră ca situaţia să se schimbe. “Nu poţi schimba ce ai făcut, poţi doar să înveţi din greşelile tale şi să încerci să fii un om mai bun. Nu spun că sunt Gandhi sau că am găsit leacul pentru tristeţea sau insecuritatea mea, dar încerc din greu, zi de zi, să devin un om mai bun”, spune Belfort într-un interviu pentru Bloomberg.

 

Belfort promite că va folosi câştigurile din vânzarea memoriilor şi din film pentru a restitui cele 110 milioane de dolari păgubiţilor.

Filmările la “Wolf of Wall Street” au început în august 2012, iar premiera filmului a fost programată pentru data de 25 decembrie 2013. În România filmul va ajunge pe 10 ianuarie 2014.

 

source:  zf.ro

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.