Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Cum sa corectezi urechile clapauge prin otoplastie?

Anumite persoane se nasc cu urechi clapauge si mari, usor indepartate de cap, care le influenteza stima de sine si succesul in viata. Din fericire, exista o modalitate de a le corecta si aceasta consta intr-o operatie de otoplastie. Aceasta operatie se efectueaza intre varsta de 5 si 18 ani, insa si adultii pot beneficia de aceasta operatie daca apare ocazia.

. Uneori urechile pot avea un deficit de contur sau un exces de conca si cel mai adesea se recomanda corectarea inainte de inceperea scolii. La varsta de 5 ani, aproape 85% din volumul urechii este definit si se pot face deja primele demersuri pentru a o corecta, fara riscul de a-i influenta cresterea. Pe langa aspectul inestetic, urechile clapauge pot cauza un discomfort la nivel social sau emotional, iar pentru prescolari acest detaliu joaca un rol semnificativ in dezvoltarea lor personala.

Operatia de otoplastie prezinta foarte putine riscuri si singurul factor care va determina cat de repede poate avea loc recuperarea este capacitatea de cicatrizare a plagii.

Chiar daca este o operatie destul de usoara, exista cativa pasi care trebuie parcursi pentru a te asigura ca operatia se poate desfasura in conditii optime. Pacientul va trebui sa nu consume nimic inainte de operatie, iar cu 2 saptamani inainte de aceasta sa evite aspirina sau medicamentele care influenteaza coagularea sangelui. Se recomanda intreruperea tratamentului cu anticonceptionale cu o luna inainte de operatie si efectuarea operatiei in orice zi, mai putin in zilele de menstra.

Operatia se va efectua sub anestezie locala si va dura aproximativ doua ore. Incizia va avea loc in spatele urechii si cartilajulse va modela cu fire neresorbabile. La final se va aplica un pansament elastic peste urechi, iar externarea se poate face imediat dupa interventie daca chirurgul plastician considera acest lucru.

Dupa operatie se va purta in continuare un bandaj compresiv pentru inca o luna, iar firele se vor extrage la 2 saptamani dupa interventie. Din fericire, pacientul va putea sa isi reia activitatile cotidiene la doar cateva zile dupa finalizarea operatiei, asa incat nu este nevoie de mai mult timp de recuperare.

Inainte de efectuarea operatiei se vor parcurge anumiti pasi impreuna cu medicul specialist de chirurgie plastica, de la evaluarea starii de sanatate a pacientului si a antecedentelor sale, pana la intreruperea tratamentelor de tip anti-inflamatoare si expunerea la soare.

Inainte de a te programa pentru o astfel de operatie trebuie sa iei in calcul o serie de costuri, de la consultatia preoperatorie, la anestezie si operatia propriu-zisa. In cazul in care vei ramane peste noapte la spital, va trebui sa acoperi acest cost de asemenea si mai apoi, dupa finalizarea operatiei, va urma o serie de controale si pansamente pe care le vei aplica.

Scoaterea firelor se va face la maximum 2 saptamani dupa finalizare, dar acest interval depinde de la un pacient la altul, in functie de cat de repede se cicatrizeaza pielea. Timp de 3-4 saptamani se va purta o bentita peste urechi, pentru a le proteja dupa interventia chirurgicala si pentru a asigura conditiile necesare unei recuperari rapide. Din fericire, o astfel de operatie prezinta un efect definitiv, in asa fel incat nu va fi nevoie de o interventie secundara daca a fost efectuata cu succes. Acest fapt depinde foarte mult si de stabilitatea greutatii corporale pe parcursul anilor.

Daca ti-am starmit curiozitatea si ai vrea deja sa afli mai multe informatii despre otoplastie pret, te poti programa la un consult la Clinica Estetica Zone Medical Estet din Bucuresti. In cel mai scurt timp, echipa condusa de Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastic-estetica va fi gata sa te ajute sa faci primii pasi pentru a avea urechi perfecte si iti va oferi toate informatiile necesare.