Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Cele mai serioase 3 motive pentru care NU trebuie să eziţi să iei un credit pentru nevoi personale

Împrumuturile pentru nevoile personale sunt acele tipuri de credite care pot fi folosite pentru achiziţii mai costisitoare, refinanţarea altor datorii, sau unele cheltuieli ce nu suferă amânare şi nu pot fi evitate. 

Aceste împrumuturi sunt rambursate în rate lunare, de regulă pe parcursul a doi până la şase ani, dar poate dura și mai mult, în funcţie de circumstanţele personale concrete şi de cât de conştiincios eşti cu efectuarea plăţilor. 

Deşi nu e mereu recomandat să apelezi la împrumuturi, uneori poate fi o decizie bună dacă poţi să ţii pasul cu plăţile. Este întotdeauna important să faci o analiză riguroasă a situaţiei tale financiare înainte de a lua un credit.  

Iată câteva din cele mai serioase motive pentru a lua un credit pentru nevoi personale 

  • Cheltuieli urgente

Deşi este neplăcut de luat în considerare, împrumuturile de nevoi personale pot fi o resursă utilă în caz de deces al unui membru al familiei. Pe scurt, înmormântările sunt scumpe, iar costurile se pot multiplica rapid, și nu întotdeauna vei avea la dispoziție sumele necesare.

Cheltuielile medicale sunt un alt motiv important pentru care se poate apela la creditori pentru împrumuturi. Tratamentele medicale obişnuite care pot necesita utilizarea unui credit de nevoi personale includ lucrările stomatologice, chirurgie cosmetică, tratamentele de fertilitate şi alte proceduri care pot costa foarte mult. Cheltuielile auxiliare, cum ar fi călătoriile în scop medical, medicamentele şi îngrijirile ulterioare pot fi finanţate astfel rapid dacă nu ai fondurile necesare la dispoziţie.

Pentru cazurile extreme poți apela la creditul online urgent prin care suma împrumutata îți va intra direct în cont după semnarea contractului, fără sa fie nevoie sa pierzi timp prețios cu deplasări sau așteptări la ghișee. 

Creditele pentru nevoi personale pot fi folosite şi în situaţii mai vesele cum ar fi o nuntă. În acest caz, împrumutul poate fi utilizat pentru achiziţionarea de articole pentru marele eveniment, cum ar fi rochia miresei, verighetele, plata localului, precum şi alte cheltuieli, precum aranjamentele florale, fotograful, tortul şi formaţia muzicală.

  • Consolidarea şi refinanţarea datoriilor  

Acestea sunt unele dintre cele mai bune motive pentru acordarea unui împrumut pentru nevoi personale. Dacă ai mai multe credite sau carduri de credit restante, care au dobânzi şi solduri diferite, vei avea, mai devreme sau mai târziu, unele probleme financiare. 

Când soliciţi un împrumut şi îl utilizezi pentru refinanţarea datoriilor mai vechi, vei combina toate soldurile restante într-o singură plata lunară și este posibil chiar să obții și o dobândă unică mai bună. 

  • Amenajarea locuinţei

Un împrumut pentru nevoi personale poate fi o opţiune excelentă pentru renovarea casei. Fie că vrei să schimbi acoperişul, să instalezi panouri solare, să reamenajezi bucătăria sau să-ţi faci o piscină, dacă nu ai în prezent banii necesari, soluţia unui credit îţi poate fi de un real ajutor.

Spre deosebire de alte produse de creditare, de cele mai multe ori, împrumuturile pentru nevoi personale nu necesită să-ţi foloseşti casa drept garanţie. În acest fel, vei avea un risc mai mic în viitor.

Înainte de a solicita un împrumut pentru nevoi personale, întreabă-te dacă veniturile tale îți permit spaţiul financiar necesar pentru achitarea lunară a ratelor şi dacă eşti pregătit să faci aceste plăti pe parcursul mai multor ani. Asigură-te că obţii o rată a dobânzii bună şi folosește un calculator special de credite pentru a înțelege cât ai de rambursat în fiecare lună.

Sursa foto: shutterstock.com