Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Ce este un anemometru si in ce situatii se foloseste?       

Anemometrul este un dispozitiv care se foloseste pentru a masura viteza si directia curentului de aer. Este folosit in diverse domenii, cum ar fi agricultura, navigatia aeriana, meteorologia si industria constructiilor.

Anemometrul este un dispozitiv care permite determinarea vitezei de rotatie a unei elice sau a unei pale de ventilator. Acesta este folosit pentru masurarea fluxului de aer intr-un anumit punct sau pentru determinarea debitelor si vitezelor de curenti. Exista diferite tipuri de anemometre, fiecare adaptat pentru o gama specifica de masuratori.

Beha Amprobe – cel mai simplu dintre toate, acest tip se bazeaza pe principiul inertiei si consta in doua cupe cilindrice conectate printr-un ax vertical. Cupa din fata curentului de aer va roti mai repede decat cea din spate, astfel incat un senzor poate fi utilizat pentru a masura viteza rotatiei si, implicit, viteza curentului.

Termo-anemometrul C.A 822 este ergonomic si masoara temperatura si viteza aerului datorita display-ului dublu.

Cum functioneaza un anemometru?

Un anemometru este un dispozitiv care permite masurarea vitezei de rotatie a unei roti sau elice. Acesta se foloseste pentru a masura viteza curentului de aer. De obicei, anemometrul este compus din trei piese: o roata cu elice, un senzor si un afisaj.

Rotatia selectioneaza curentul de aer si il transmite la senzor. In functie de cat de repede se invarte roata, senzorul va calcula viteza curentului de aer si o va afisa pe ecran. Daca roata se opreste, atunci anemometrul nu mai poate calcula viteza curentului de aer si, astfel, nu arata nimic pe ecran.

In ce situatii se foloseste un anemometru?

Un anemometru este un dispozitiv care se foloseste pentru a masura viteza curentului de aer. Se poate folosi atat in interior, cat si in exterior. In functie de model, anemometrul poate fi alimentat cu baterii sau conectat la o sursa de energie.

Cat de precis este un anemometru?

Un anemometru este un dispozitiv care masoara viteza de flux a unei fluide. Se poate folosi pentru a masura viteza aerului, dar si a altor fluide, cum ar fi apa. Desi exista mai multe tipuri de anemometre, cele mai comune sunt anemometrele cu rezistenta si anemometrele cu giureta de precizie flexibila.

Anemometrul cu rezistenta functioneaza prin masurarea rezistentei la fluxul de fluid care trece prin el. De exemplu, un anemometru cu rezistenta care masoara viteza aerului contine un inel metalic din fier sau aluminiu in interiorul caruia se afla o bobina de sarma. Aerul care trece prin inel produce o rezistenta la curent electric care variaza in functie de viteza aerului. Anemometrul transforma apoi acest semnal intr-unul care poate fi citit si interpretat de catre un operator.

Anemometrul cu girueta de precizie flexibila functioneaza prin masurarea fortei care actioneaza asupra unei elice din fier sau aluminiu. De exemplu, un anemometru cu girueta care masoara viteza aerului are o elice care este plasata in fata unei surse de curent continuu. Aerul care trece peste elice produce o rezistenta la curent electric care variaza in functie de viteza aerului. Anemometrul transforma apoi acest semnal intr-unul care poate fi citit si interpretat de catre un operator.