Information

Populate the side area with widgets, images, and more. Easily add social icons linking to your social media pages and make sure that they are always just one click away.

Blog

Vrei o piele sanatoasa si curata? Iata 3 sfaturi de care trebuie sa tii cont!

Cat de des se intampla sa te uiti in oglinda si sa te intristeze micile imperfectiuni ale pielii tale? Daca aceasta intrebare simpla te pune pe ganduri, este posibil ca relatia dintre tine si pielea ta sa aiba nevoie de o serie de imbunatatiri.

Fiecare persoana isi poate prezenta povestea in sute de feluri, dar nimeni nu are capacitatea de a o spune cu precizia si sinceritatea pielii sale. Fiecare rid, vergetura, alunita si cicatrice sunt simboluri ale unor experiente​​ traite, ale unor emotii simtite si, nu in ultimul rand, reflecta deciziile privind stilul de viata al individului respectiv.

Daca pielea ta are tendinta de a-si pierde din netezime si prospetime, devenind terna si uscata, sau daca pur si simplu doresti sa eviti aceste intamplari pe cat posibil, arunca o privire asurpa sfaturilor de mai jos. 

Afla care sunt 3 metode de a-ti mentine o piele sanatoasa si luminoasa pe o perioada cat mai lunga de timp

  1. Utilizeaza frecvent crema cu factor de protectie solara

Cremele si sprayurile cu factor de protectie solara sunt luate in considerare de marea majoritate a romanilor numai in sezonul cald si, in general, exclusiv in concediile petrecute pe malul marii. In realitate, insa, specialistii in domeniul dermatologiei recomanda protejarea chipului cu o crema FPS de-a lungul intregului an. Pielea ta este fotosensibila, iar expunerea indelungata la lumina soarelui sau chiar la lumina ecranului calculatorului poate determina degradarea si imbatranirea prematura a acesteia. 

Alege crema potrivita cerintelor tale in ceea ce priveste brandul, pretul si eficacitatea si foloseste-o cu incredere de fiecare data cand stii ca te vei bucura o perioada mai indelungata din zi de lumina darnicului rege al stelelor. Nu te teme de etichetele inselatoare, acestea nu mai sunt conforme cu standardele europene din 2007. 

  1. Foloseste o crema hidratanta

Tenul tau nu necesita decat putina atentie si intelegere pentru a fi in cea mai buna forma a lui. Pe langa bariera de protectie a cremei de soare, in 90% din cazuri pielea necesita si o hidratare corespunzatoare, pentru a-si conserva elasticitatea si luminozitatea.

Atunci cand decizi sa investesti intr-o crema hidratanta, verifica lista de ingrediente a produsului care te atrage inainte sa il cumperi. Multe dintre brandurile arhicunoscute produc creme incarcate de componente care pot fi chiar daunatoare.  Preferi un produs bio? Echipa de la prova.ro este gata sa te ajute, punandu-ti la dispozitie o gama variata de produse naturiste, realizate din componente prietenoase cu tenul si cu mediul. Poti sa vezi aici preturile pentru cremele de hidratare a tenului, cu siguranta nu te vor dezamagi!

  1. Adopta o alimentatie sanatoasa

Stilul de viata sanatos este, fara doar si poate, un factor care influenteaza in foarte multe feluri manifestarile corpului uman. Beneficiile unei diete echilibrate, ale unui program consistent de odihna si ale practicarii regulate a activitatii fizice se reflecta si asupra aspectului pielii tale.

Evita excesul de zahar si lactate si adopta o dieta bogata in fructe si legume daca doresti ca efectele benefice ale acestei alimentatii sa se transpuna asupra tenului tau.

Asadar, ai grija de pielea ta si arata-i ca o iubesti, atat prin vorbe, cat si prin fapte. Cu rabdare si perseverenta, vei ajunge la niste rezultate uimitoare!

Sursa foto: unsplash.com